Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Obuoliai ir graikiniai riešutai – sezoniniai ingredientai, kurie puikiai dera tarpusavyje.
Obuolių pyragas yra amžinas pyragas. Obuoliai šiam pyragui suteikia minkštumo ir natūralaus saldumo, o graikiniai riešutai – traškumo. Šiam pyragui geriausiai tinka „Renet”, „Golden” arba „Fuji” obuolių veislės, nes kepdami jie gerai išlaiko savo konsistenciją. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.
Pyragas su obuoliais ir graikiniais riešutais bus paprastas receptas pusryčiams, užkandžiui arba priedas prie karštos arbatos, kai norėsis saldumynų.
Pyragas su obuoliais ir graikiniais riešutais
Ingredientai (22 cm skersmens formai):
- 250 g miltų;
- 150 g rudojo cukraus;
- 100 g nuluptų graikinių riešutų;
- 100 ml augalinio aliejaus (arba lydyto sviesto);
- 100 ml pieno;
- 3 obuoliai;
- 3 kiaušiniai;
- 1 pakelis raugo;
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
- ½ citrinos sulčių;
- cukraus pudros pagal skonį (papuošimui).
Paruošimas:
- Pirmiausia paruoškite obuolius: nulupkite juos ir supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Tada sudėkite juos į dubenį su citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
- Susmulkinkite graikinius riešutus. Nepamirškite palikti šiek tiek sveikų graikinių riešutų: vėliau juos galėsite panaudoti papuošimui.
- Dubenyje plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps šviesi ir putota. Palaipsniui įmaišykite sviestą ir pieną, atsargiai maišydami.
- Tuo tarpu persijokite miltus su mielėmis ir cinamonu, tada palaipsniui įmaišykite juos į mišinį, maišydami mentele.
- Į mišinį sudėkite obuolių kubelius ir smulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
- Supilkite mišinį į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Paviršių papuoškite likusiomis obuolių skiltelėmis ir nesmulkintais graikiniais riešutais.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-45 min. ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku.
Obuolių ir graikinių riešutų pyragas paruoštas. Palikite atvėsti ir prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.