Pasninko meniu: sočių keptų daržovių salotų su originaliu padažu receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Stebėtinai skanios ir sočios keptų daržovių salotos primena užpiltį, bet yra daug skanesnės.

Šias salotas galima gaminti su ant atviros ugnies keptomis daržovėmis, todėl jos bus dar skanesnės. Tačiau bus dar skanesnės, jei daržoves iškepsite orkaitėje. Salotas patiekite kaip savarankišką patiekalą arba kartu su keptomis bulvėmis, mėgstama koše, žuvimi ar vegetariškais kotletais. Fokusas papasakos, kaip pasigaminti šias salotas.

Keptos daržovių salotos

Ingredientai:

  • moliūgas – 400 g;
  • saliero šaknis – 1 vnt;
  • burokėlis – 1 vnt;
  • raudonasis saldusis svogūnas – 2 vnt;
  • šviežių prieskoninių žolelių (petražolių, kalendrų, bazilikų arba jų mišinio);
  • alyvuogių aliejaus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • alyvuogių aliejaus – 100 ml;
  • askaloniniai česnakai – 1 vnt;
  • grūdėtosios garstyčios – 2 šaukštai;
  • raudonojo vyno acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • medus – 1 šaukštelis.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Burokėlius suvyniokite į foliją ir kepkite 1 valandą, tada perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite mažais griežinėliais. Moliūgą ir salierą supjaustykite vienodais 1,5 cm storio griežinėliais, o svogūną – storais ketvirčiais.
  2. Paruoštas daržoves išdėliokite ant kepimo skardos, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite, kol suminkštės, apie 30 minučių.
  3. Padažui skirtus askaloninius česnakus ir askaloninį česnaką kuo smulkiau supjaustykite. Pabarstykite druska ir pipirais ir apšlakstykite actu. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 30 minučių. Sudėkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.
  4. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Perkelkite visas keptas daržoves į salotinę, užpilkite padažu, pabarstykite žalumynais ir išmaišykite. Palikite pastovėti bent 15 minučių ir patiekite.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"