Morkų ir sūrio užtepėlė: neįprastas skanių užkandžių receptas

Morkų ir sūrio užtepėlė puikiai tinka ant šviežios bagetės, skrudintos duonos ar viso grūdo duonos.

Morkų ir sūrio užtepėlė yra originalus receptas, kurio pagrindinis ingredientas – paprastos morkos. Lengva, švelnios tekstūros ir sodraus skonio, puikiai tinka pusryčiams ir užkandžiams visą dieną.

Puslapyje yuliia.senych mums papasakota, kad užtepėlės sumuštiniams ir sumuštiniams tapo neatsiejama šiuolaikinės šeimininkės kulinarinio arsenalo dalimi. Ir nors klasikiniai užtepai, tokie kaip humusas ar paštetas, yra gana populiarūs, pabandykite pasigaminti ką nors naujo, sveiko ir spalvingo.

Receptas

Ingredientai:

  • Šviežios morkos 250 g
  • Virti kiaušiniai 2 vnt.
  • Kietasis sūris 70 g
  • 2-3 skiltelės česnako
  • Grietinė 3 šaukštai
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas:

  1. Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Sudėkite tarkuotus virtus kiaušinius, sūrį ir česnaką.
  3. Užpilkite grietine, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  4. Išmaišykite ir užtepkite ant duonos.

Patarimai:

  • Vietoj kietojo sūrio galite naudoti lydytą sūrį, o vaizdo įrašo autorė tepinį gamino su parmezanu.
  • Grietinę galima pakeisti kreminiu varškės sūriu arba majonezu.

Morkos suteiks patiekalui ryškumo, be to, jos turi daug naudingų savybių. Jose gausu beta karotino – galingo antioksidanto, kurį organizmas paverčia vitaminu A, būtinu sveikai odai ir regėjimui. O papildomi ingredientai, pavyzdžiui, sūris ir prieskoniai, suteikia patiekalui harmoningą skonį ir prideda baltymų bei kalcio – tai puikus bonusas, padedantis išsaugoti sveikatą.

Morkų ir sūrio užtepėlė puikiai tinka ant šviežios bagetės, skrudintos duonos ar viso grūdo duonos. Ji taip pat puikiai tinka daržovių patiekalams gardinti arba ja galima paskaninti gardžius krekerius ir traškučius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"