Grybų sriuba su galushki: paprastas receptas

Iš paprastų produktų, be mėsos, paruoškite liesą, aromatingą ir sočią sriubą.

Ši grybų sriuba su galuškiais verdama vandenyje, bet dėl grybų, morkų, svogūnų ji gaunasi aromatinga ir skani, o maistingumo patiekalui suteiks iš kiaušinių ir miltų išminkyti galuškiai.

Receptas

Ingredientai:

  • grybai 150 g
  • bulvės 2 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • svogūnas 1 vnt.
  • vandens 120 ml.
  • augalinis aliejus 3 šaukštai.
  • maltų juodųjų pipirų
  • lauro lapas 1 vnt.
  • Druska
  • žolelės (krapai, petražolės)
  • kvietiniai miltai 2-3 valg.
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • Druska

Paruošimas:

  1. Nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Bulves, svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Grybus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  4. Bulves sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 10 minučių.
  5. Kiaušinius ir druską suplakite plaktuvu, tada suberkite tiek miltų, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
  6. Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite, kol išgaruos skystis, tada supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus, morkas, pakepinkite, kol lengvai apskrus, ir sudėkite į keptuvę su bulvėmis.
  7. Tešlą šaukšteliu pilkite į verdančią sriubą, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, lauro lapą ir virkite penkias minutes. Suberkite žoleles ir nukelkite nuo viryklės.

Patarimas: Jei nesilaikote pasninko, sriubą galima ruošti su mėsos sultiniu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"