Iš paprastų produktų, be mėsos, paruoškite liesą, aromatingą ir sočią sriubą.
Ši grybų sriuba su galuškiais verdama vandenyje, bet dėl grybų, morkų, svogūnų ji gaunasi aromatinga ir skani, o maistingumo patiekalui suteiks iš kiaušinių ir miltų išminkyti galuškiai.
Receptas
Ingredientai:
- grybai 150 g
- bulvės 2 vnt.
- morkos 1 vnt.
- svogūnas 1 vnt.
- vandens 120 ml.
- augalinis aliejus 3 šaukštai.
- maltų juodųjų pipirų
- lauro lapas 1 vnt.
- Druska
- žolelės (krapai, petražolės)
- kvietiniai miltai 2-3 valg.
- kiaušiniai 2 vnt.
- Druska
Paruošimas:
- Nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Bulves, svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Grybus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Smulkiai supjaustykite žalumynus.
- Bulves sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 10 minučių.
- Kiaušinius ir druską suplakite plaktuvu, tada suberkite tiek miltų, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
- Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite, kol išgaruos skystis, tada supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus, morkas, pakepinkite, kol lengvai apskrus, ir sudėkite į keptuvę su bulvėmis.
- Tešlą šaukšteliu pilkite į verdančią sriubą, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, lauro lapą ir virkite penkias minutes. Suberkite žoleles ir nukelkite nuo viryklės.
Patarimas: Jei nesilaikote pasninko, sriubą galima ruošti su mėsos sultiniu.