Tinginių įdaryti kopūstai: kaip paruošti greitą ir labai skanų patiekalą vakarienei

Kiekviena šeimininkė turi savo įdarytų kopūstų receptą, kuris buvo išbandytas per daugelį metų.

Įdaryti kopūstai yra populiarus ukrainiečių virtuvės patiekalas, kurį mėgsta ištisos gurmanų kartos. Jis ruošiamas ir darbo dienomis, ir per šventes, kai iš karto patenka į svečių lėkštes. Paprastai įdarytų kopūstų gaminimas užima nemažai laiko. Tačiau kulinarinio tinklaraščio „Skanūs receptai kiekvienai dienai” autorė parodė, kaip pasigaminti tingus įdarytus kopūstus. Tai užtruks daug trumpiau, o skonis nė kiek nenukentės.

Tinginių įdaryti kopūstai

Ingredientai: 1:

  • Mėsa (kiauliena / jautiena) – 1 kg;
  • ryžiai – 375 gr (2 puodeliai);
  • svogūnas – 3 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • kopūstai – 500 gr;
  • prieskoniai: druska, pipirai, pipirai mėsai, paprika – pagal skonį;
  • miltų – miltams apvolioti;
  • augalinis aliejus kepimui.

Užpilti:

  • grietinės – 1/2 litro;
  • sumalti pomidorai be žievelės sultyse – 1/2 litro (jei nėra, tuomet 2 valg. š. pomidorų pastos+1/2 litro vandens),
  • prieskonių: druskos, pipirų, chmeli-suneli – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Sumalkite mėsą į maltą mėsą. Ryžius gerai nuplaukite ir virkite, kol suminkštės (išvirus 20 minučių ant silpnos ugnies). Susmulkinkite svogūnus, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kepkite ant 3 valg. š. augalinio aliejaus ant mažos ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti, sudėkite morkas ir dar kelias minutes pakepinkite kartu.
  2. Smulkiai supjaustykite kopūstą, pakepinkite, kol suminkštės, 2 valg. š. aliejaus ant mažos ugnies.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, virtus ryžius, keptą mėsą, kopūstus ir prieskonius iki vientisos masės.
  4. Į dubenį supilkite miltus ir keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš masės suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Būtina, kad masė tik „pagriebtų”, nereikia kepti iki galo – įdaryti kopūstai dar troškinsis ir turės laiko iškepti.
  5. Kai kotletai bus paruošti, pagaminkite įdarą. Tam giliame dubenyje gerai sumaišykite visus ingredientus.
  6. Ant kepimo formos dugno supilkite kelis šaukštus įdaro, sudėkite „įdarytus kopūstus”, užpilkite likusį padažą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bus paruošti.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"