Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Italijoje tokios bulvytės paprastai ruošiamos per šventes. Ir jos labai skanios.
Obuolių trapučiai ant alaus – tai obuolių, pamirkytų į tešlą, pagamintą iš alaus, ir iškeptų aliejuje, receptas. Gaunasi pikantiški ir labai skanūs. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.
Šis receptas atsirado XX a. trečiajame dešimtmetyje, kai maisto produktų kiekis buvo ribotas. Tačiau net iš paprasčiausių ingredientų galima pagaminti skanų patiekalą. Milane šios bulvytės vadinamos torteliais, ir sklando legenda, kad vienas bulvyčių mėgėjas per festivalį iš karto suvalgė 75 tokias bulvytes.
Obuolių trapučiai ant alaus
Ingredientai:
- 200 g miltų;
- 50 g cukraus;
- 40 g sviesto;
- 5 kiaušinių tryniai;
- 1 kiaušinis;
- 2 obuoliai;
- alus, cukraus pudra, raugas, augalinis aliejus, druska.
Paruošimas:
- Plaktuvu sumaišykite miltus, kiaušinių trynius, kiaušinį, cukrų, ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos, 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir tiek alaus, kiek reikia, kad gautųsi kreminė, elastinga tešla.
- Nulupkite obuolius, tinkamu įrankiu pašalinkite šerdį ir kiekvieną supjaustykite į 6 maždaug 1 cm storio skilteles.
- Tada obuolių skilteles pamerkite į tešlą ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus, kelis kartus apversdami, kol jos taps gražios auksinės spalvos. Patiekite karštus obuolių paplotėlius, apibarstytus cukraus pudra.