Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
„Nutella”, žinoma, galite nusipirkti parduotuvėje, tačiau daug lengviau ją pasigaminti namuose.
„Nutella” yra vienas populiariausių pasaulyje krekerių ir sumuštinių užtepėlių. Jis netgi naudojamas pyragams ir pyragaičiams gaminti. O veganišką „Nutellą” galima pasigaminti namuose pagal šį greitą ir paprastą receptą: kakava, lazdyno riešutai ir sojų pienas – puikus kremas. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.
Viskas, ko jums reikės kaip ingredientų, tai sojos pieno vietoj karvės pieno, taip pat lazdyno riešutų, kakavos, cukranendrių cukraus ir alyvuogių aliejaus. Jums reikės keptuvės lazdyno riešutams paskrudinti ir gero maišytuvo, kad „Nutella” būtų gerai išmaišyta.
Nutella (veganiškas receptas)
Ingredientai:
- 100 g lazdyno riešutų;
- 70 g sojų pieno;
- du valgomieji šaukštai karčiųjų kakavos miltelių;
- trys šaukštai rudojo cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
- Keptuvėje ant silpnos ugnies 3 minutes skrudinkite sveikus lazdyno riešutus.
- Sudėkite juos į trintuvą ir sumalkite, kol virs milteliais. Tuomet įpilkite alyvuogių aliejaus, kol gausite kreminį mišinį.
- Sumaišykite cukrų ir kakavą ir kelias sekundes plakite, supilkite pieną ir plakite, kol kremas taps vientisas.
- Jei mišinys per skystas, įberkite šaukštą smulkintų lazdyno riešutų; jei per tirštas, įpilkite daugiau pieno.
Šią naminę veganišką „Nutella” galima laikyti šaldytuve iki 10 dienų.