Pyrago pagrindas bus sausainiai, o kaip įdaras – varškė ir grietinė bei bananai.
Kai neturite galimybės pasinaudoti orkaite, pagaminkite varškės ir bananų pyragą, kurio nereikia kepti.
Pyrago pagrindą sudarys sausainiai, o kaip įdaras – varškė ir grietinė bei bananai, kurie suteiks desertui sodraus aromato ir skonio.
Receptas
Ingredientai:
- sausainiai 400-500 g
- varškė 500 g
- pienas 150 ml
- grietinė 100 g
- sviestas 100 g
- cukrus 120 g
- bananai 3 vnt.
- šokolado pabarstymas
Paruošimas
- Varškę, cukrų, minkštą sviestą ir grietinę išsukite mikseriu iki vientisos masės ir varškės kremą padalykite į tris dalis.
- Nulupkite bananus ir supjaustykite apskritimais.
- Susmulkinkite sausainius (keturis gabalėlius) ir šokoladą į trupinius. Likusius sausainius padalykite į dvi dalis.
- Kiekvieną sausainį pamirkykite piene ir į formą dėkite sausainių sluoksnį, tada ant sausainių užtepkite kreminio sūrio sluoksnį ir banano griežinėlius.
- Tada pakartokite sluoksnius ta pačia seka, tortą aptepkite kremu ir apibarstykite smulkintais sausainiais bei šokoladu.
- Nusiųskite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Patarimai:
- Jei neturite formos, pyragą sudėkite ant lėkštės.
- Naudokite bet kokio riebumo pieną, grietinę.