Itališkas kovo mėnesio desertas: Mimozos pyrago receptas

Mimozos pyragas – tai desertas, išrastas specialiai pirmajam pavasario mėnesiui Italijoje.

Mimozos tortas – desertas, taip pavadintas todėl, kad sutrupintas biskvitas, kuriuo jis papuoštas, primena mimozos žiedus. Mimozos pyragas paprastai gaminamas kovo mėnesį ir dažnai kepamas Velykoms. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.

Desertą 1960 m. Rieti mieste išrado restoranas Adelmo Renzi: jo originalus receptas vis dar laikomas paslaptyje, tačiau galima pagaminti kažką labai panašaus. Pagal šį receptą biskvitas mirkomas aromatingame „Grand Marnier” likeryje ir įdarytas kremu bei grietinėle. Torto paviršius puošiamas biskvito gabalėliais, susmulkintais į labai smulkius trupinius, ir cukraus pudra.

Tortas „Mimoza”

Ingredientai:

  • 225 g cukraus;
  • 225 g miltų;
  • 6 kiaušiniai;
  • maišelis vanilės;
  • druskos, sviesto ir miltų formai.

Kremui ir patiekimui:

  • 400 g šviežios grietinėlės;
  • 350 g varškės kremo
  • Grand Marnier likeris, cukraus pudra.

Paruošimas:

  1. Biskvitui gaminti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite iki purumo ir putų. Atsargiai suberkite miltus ir vanilę, persijokite, kad susijungtų. Šaukštu supilkite masę į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą (apie 28 cm), tada kepkite 180 °C temperatūroje 25-30 min.
  2. Išimkite sausainį iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Supjaustykite jį į tris dalis ir suvilgykite „Grand Marnier” likeriu. Jei likerio nėra, suvilgykite cukraus sirupu.
  3. Į kremą įmaišykite 200 g plaktos grietinėlės. Aptepkite tortus kremu, surinkite tortą ir aptepkite kremu torto šonus. Viršų papuoškite plakta grietinėle, išplakta su cukraus pudra. Paviršių apibarstykite labai smulkiai sutrupintais biskvito gabalėliais ir padėkite tortą į šaldytuvą.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"