Sezamo sėklos yra vienas turtingiausių augalinių kalcio šaltinių, pranokstantis net daugelį pieno produktų.
Kalcis labai svarbus mūsų organizmui. Jis turi įtakos kaulų ir dantų tvirtumui, raumenų tonusui, kraujagyslių funkcijai ir nervų sistemos veiklai. Kokiame produkte kalcio yra 4 kartus daugiau nei piene, pasakoja „Marca”.
Kuris produktas yra kalcio kiekio čempionas?
Sezamo sėklos tapo svarbios mitybos pasaulyje dėl savo įspūdingo maistingumo, ypač kalcio kiekio. Kaip pripažįsta daugelis mitybos specialistų, šis produktas tapo svarbiu sąjungininku tiems, kurie siekia pagerinti bendrą sveikatą ir sustiprinti kaulus.
Daug kalcio ir pagrindinių maistinių medžiagų
Sezamo sėklos yra vienas turtingiausių augalinių kalcio šaltinių, pranokstantis net daugelį pieno produktų. Šis mineralas būtinas stipriems kaulams ir dantims palaikyti. Be to, sezamo sėklose yra ir kitų svarbių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, magnio ir fosforo, kurie padeda pasisavinti kalcį ir gerina raumenų bei nervų sveikatą.
Be mineralinių medžiagų, sezamo sėklose gausu antioksidantų, tokių kaip sezaminas ir sezamolinas, kurie kovoja su oksidaciniu stresu.
Jose taip pat yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios naudingos širdies ir kraujagyslių sveikatai. Įtraukti šias sėklas į kasdienę mitybą gali būti taip paprasta, kaip pridėti jų į salotas, kokteilius ar naudoti tahini įvairiems patiekalams gaminti.
Palyginkime kalcio kiekį kai kuriuose populiariuose maisto produktuose.
- Pienas – 100 g yra 125 mg kalcio.
- Sezamas – 100 gramų yra 975 mg kalcio.
- Rūgpienis – 100 gramų yra 100 mg kalcio.