Nėra nieko geriau už gardų obuolių pyragą prie rytinės kavos.
Šis obuolių pyragas gaunasi minkštas ir labai skanus. O jo skoniai nukelia mus į vaikystę. Šis obuolių pyragas jau iš kartos į kartą buvo gaminamas „Michelin” žvaigždute apdovanotos virtuvės šefės Antonios Klugmann šeimoje. Ir jis tiesiog nuostabus. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.
Itališkas obuolių pyragas
Ingredientai:
- 1 kg obuolių;
- 400 g miltų;
- 300 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- 150 g pieno;
- 150 ml romo;
- keturi kiaušiniai;
- 1 pakelis raugo;
- vanilės, citrinos, cinamono.
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Palaipsniui į kiaušinius pakaitomis su miltais ir skysčiais (pienu ir romu) įmaišykite minkštą sviestą.
- Nulupkite obuolius, supjaustykite juos griežinėliais ir trečdalį įmaišykite į masę.
- Tada supilkite tešlą į aliejumi išteptą formą (28 cm skersmens).
- Likusias obuolių skilteles pagardinkite maltu cinamonu, 1/2 vanilės ankšties sėklomis ir tarkuota 1 citrinos žievele, tada paskleiskite jas ant pyrago paviršiaus, kad padengtų visą paviršių.
- Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 min. ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įkišdami į jo vidurį dantų krapštuką – jis turi būti sausas.