Italų močiutės pyragaičiai: švelnaus obuolių pyrago receptas

Nėra nieko geriau už gardų obuolių pyragą prie rytinės kavos.

Šis obuolių pyragas gaunasi minkštas ir labai skanus. O jo skoniai nukelia mus į vaikystę. Šis obuolių pyragas jau iš kartos į kartą buvo gaminamas „Michelin” žvaigždute apdovanotos virtuvės šefės Antonios Klugmann šeimoje. Ir jis tiesiog nuostabus. Receptu pasidalinta „La Cucina Italiana” svetainėje.

Itališkas obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 1 kg obuolių;
  • 400 g miltų;
  • 300 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 150 g pieno;
  • 150 ml romo;
  • keturi kiaušiniai;
  • 1 pakelis raugo;
  • vanilės, citrinos, cinamono.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Palaipsniui į kiaušinius pakaitomis su miltais ir skysčiais (pienu ir romu) įmaišykite minkštą sviestą.
  2. Nulupkite obuolius, supjaustykite juos griežinėliais ir trečdalį įmaišykite į masę.
  3. Tada supilkite tešlą į aliejumi išteptą formą (28 cm skersmens).
  4. Likusias obuolių skilteles pagardinkite maltu cinamonu, 1/2 vanilės ankšties sėklomis ir tarkuota 1 citrinos žievele, tada paskleiskite jas ant pyrago paviršiaus, kad padengtų visą paviršių.
  5. Kepkite 180 °C temperatūroje 50-60 min. ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs, įkišdami į jo vidurį dantų krapštuką – jis turi būti sausas.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"