Puikiai tinka vakarienei: vištienos šlaunelių grybų padaže receptas

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Šlaunelės padaže gali būti atskiras patiekalas arba priedas prie garnyro.

Jei sukate galvą, ką gaminti vakarienei, ir norite pradžiuginti šeimą nauju ir gardžiu patiekalu, pasinaudokite išbandytu kulinarinio tinklaraštininkės iš Sumų Darjos Dariko receptu. Ji parodė ir papasakojo maisto gaminimo paslaptį. Atkreipkite dėmesį, kad receptas labai paprastas. Jį galės pasigaminti net pradedantieji virėjai.

Vištienos šlaunelės, keptos grybų padaže

Ingredientai: 1:

  • Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
  • druska, pipirai, vištienos prieskoniai;
  • parmezano – 30 g;
  • sviesto formai ištepti.

Padažui:

  • šviežių grybų – 200 gr;
  • 20% grietinėlės – 250 ml;
  • ghi aliejaus (arba sviesto) – kepimui;
  • druskos, pipirų.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite kumpius, įtrinkite juos druska ir prieskoniais, palikite marinuotis bent 30 minučių.
  2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite ir 10 min. pakepinkite aliejuje, pagardinkite pipirais ir druska. Užpilkite grietinėlę, 5 minutes pavirkite ant silpnos ugnies.
  3. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Įdėkite kumpius, kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Užpilkite padažu, pabarstykite parmezanu. Kepkite dar 10-15 minučių.
  4. Paruoštą vakarienę pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Šis patiekalas skanus ir vienas, ir kaip priedas prie bet kokio garnyro.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"