Pansky derun: tradicinio ukrainietiško bulvių patiekalo receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

„Pan’s Deroon” – tikras malonumas mėgstantiems sočius, bet gurmaniškus patiekalus.

Panskio arba karališkasis derūnas – tai patobulinta klasikinių bulvinių derūnų versija, kurioje derinama traški plutelė, minkštas vidurys ir aromatingas kreminis grybų padažas.

Tradiciniai patiekalai naujoje versijoje visada kelia susidomėjimą, nes pažįstami skoniai gali sužaisti naujai. Puslapyje romayemets paaiškinta, kaip paruošti didelį ir skanų kalakutą su kreminiu padažu.

Receptas

Ingredientai

Derūnei:

  • Bulvės 4 vnt.
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Česnakai 3 skiltelės
  • Morkos 1 vnt.
  • Druska
  • Paprikų mišinys
  • Grietinė 1 valgomasis šaukštas
  • Vištienos kiaušiniai 1 vnt.
  • Žolelės 1 valgomasis šaukštas

Padažui:

  • Saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas. l
  • Grybai 100 g
  • Vištienos filė 200 g
  • Druska
  • Pipirai
  • Svogūnas 1/2 vnt.
  • Česnakas 3 skiltelės.
  • Sviestas 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė 2 šaukštai
  • Vanduo 150 g
  • Grūdinės garstyčios 1 šaukštelis
  • Mozzarella arba suluguni sūris 150 g

Paruošimas

  1. Bulves, svogūnus, česnakus ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Išspauskite drėgmės perteklių, pasūdykite, papipirinkite, įmaišykite grietinę, kiaušinį, susmulkintas žoleles.
  3. Masę išmaišykite ir kepkite derunes aliejuje iš šonų, kol visa keptuvė pasidengs auksine plutele.
  4. Paruoštus drauni sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
  5. Padažo paruošimas:
  6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite grybus su vištienos filė, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, sviestą ir išmaišykite.
  8. Supilkite grietinę ir 150 ml vandens, sudėkite grūdėtąsias garstyčias, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.
  9. Perpilkite padažą į dubenį, suberkite tarkuotą varškę.
  10. Užtepkite padažo ant blynų, ant viršaus užbarstykite dar sūrio.
  11. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 10 min.
  12. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

Patarimai:

  • Kad blynai būtų dar skanesni, reikėtų naudoti krakmolingas bulvių rūšis – jos geriau išlaiko formą.
  • Svarbiausias žingsnis yra bulvių masės išspaudimas, nes dėl skysčio pertekliaus tešla gali tapti per skysta.
  • Padažą galima dar labiau pagardinti mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, muskato riešutu arba čiobreliais.

Pan’s derun yra tikras atradimas mėgstantiems sočius, bet rafinuotus patiekalus. Trapių bulvių derinių derinys su švelniu kreminiu grybų padažu nepaliks abejingų net išrankiausių gurmanų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"