Šis skanėstas pasižymi įdomia pluoštine struktūra ir sodriu skoniu
Dubajaus šokolado, kuris į tendencijas įsiveržė praėjusiais metais, dar ne visi spėjo paragauti, tačiau jau atsirado jo konkurentas – „kailinė” šokolado plytelė arba, kaip dar vadinama, „Angelų plaukai”. Šis skanėstas pasižymi įdomia pluoštine struktūra ir sodriu skoniu. Ir jis ruošiamas tik iš dviejų ingredientų. RBC-Ukraina pasakoja, kaip pasigaminti „kailinį” šokoladą namuose, remdamasi Katjos Rybalko receptu „TikTok”.
Receptas
Ingredientai:
- 200 g baltojo arba rausvojo šokolado
- 30-40 g pishmaniye – tai turkiška karališkoji halva
Paruošimas:
- Šokoladą sudėkite į indą ir ištirpinkite vandens vonelėje.
- Pusę šokolado supilkite į silikoninę formą ir siųskite į šaldiklį, kol šokoladas sukietės.
- „Angelų plaukus” (pishmaniye) uždėkite ant sukietėjusio šokolado viršaus. Išlyginkite jį.
- Kitą pusę ištirpinto šokolado supilkite ant pishmaniye. Tačiau įsitikinkite, kad jis nėra per karštas, nes pišmanija gali ištirpti.
- Paruoštą šokolado plytelę įdėkite atgal į šaldytuvą – kol visiškai sustings.
Viskas, „kailinio” šokolado tendencija išpildyta ir jau galite mėgautis desertu, kuris tik populiarėja. Be to, Ukrainoje tokių šokoladinių saldainių kol kas negalite nusipirkti – jų nėra parduotuvėse.