Odontologas paaiškino, kodėl į arbatą ar kavą niekada nederėtų dėti cukraus.

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Odontologas pataria rinktis karštus gėrimus be pridėtinio cukraus ir mėgautis jais nekenkiant dantims.

Gydytojas odontologas padarė pareiškimą dėl karštųjų gėrimų. Ji įspėjo, kad į arbatą ir kavą negalima dėti cukraus. SurreyLive pasakoja, kodėl to nederėtų daryti.

Kas labiausiai kenkia dantims?

Odontologė Anna Peterson paaiškino, kad cukraus į arbatą ar kavą dedama daugiau žalos dantims nei suvalgoma plytelė šokolado.

Tačiau kodėl taip yra? Anna paaiškino, kad kiekvieną kartą, kai vartojate cukrų, jūsų burna patenka į „pavojaus zoną”, kurioje dantys pradeda „demineralizuotis” ir prasideda gedimo procesas.

„Taip nutinka kiekvieną dieną. Valgome pusryčius, patenkame į pavojingąją zoną, o maždaug po 30 minučių iš jos grįžtame ir atsiduriame saugiojoje zonoje. Jūsų dantys gali atlaikyti tris valgymus per dieną ir du užkandžius tarp jų”, – sakė gydytojas.

Tačiau arbatos ir kavos puodelių problema yra ta, kad juos išgerti užtrunka ilgiau nei paprastai suvalgyti šokolado plytelę.

Anna sakė, kad karštus gėrimus mėgstantys žmonės paprastai per dieną jų išgeria kelis, o geriant juos 30-40 minučių pailgėja laikas, praleistas jos aprašytoje pavojingoje zonoje.

„Vėliau vis tiek užtrunka ilgiau – dar 30 minučių, kol grįžtama į saugią zoną”, – sakė ekspertė.

Odontologas pataria rinktis karštus gėrimus be pridėtinio cukraus ir mėgautis jais nekenkiant dantims.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"