Kotletai bus labai sultingi
Esame įpratę manyti, kad kotletai – tai pirmiausia mėsa. Tačiau šį gardų patiekalą galima pagaminti tik iš augalinių produktų ir net nededant kiaušinių. Nepaisant to, patiekalas išeis sultingas ir minkštas. TSN.ua parengė „Master Chef” nugalėtojos Alinos Burik lęšių kotletų receptą.
Receptas
Ingredientai:
- 250 g raudonųjų lęšių
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 morka
- 1 nedidelė cukinija
- druskos, pipirų, rūkytos paprikos, sausų žolelių, imbiero
- kepimo aliejus
Maisto gaminimas
- Raudonuosius lęšius gerai nuplaukite ir perliekite šaltu vandeniu bent 30 min. Nusausinkite. Sumaišykite lęšius, česnaką ir kubeliais supjaustytą svogūną blenderiu.
- Sutarkuokite morkas ir cukiniją. Tada jas sudėkite į blenderį ir sutrinkite. Tačiau morkas ir cukiniją galite palikti tarkuotas, kad būtų vientisa tekstūra.
- Sudėkite visus ingredientus į dubenį. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių.
- Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos.