Kaip iškepti airišką obuolių pyragą: greitas žingsnis po žingsnio receptas

Šio deserto produktai yra gana prieinami, o jam paruošti sugaišite apie pusantros valandos.

Švelnios konsistencijos ir cinamono skonio airišką obuolių pyragą lengva išsikepti namuose. Jam skirti produktai yra gana prieinami, o jam paruošti sugaišite apie pusantros valandos, rašoma „Allrecipes” puslapiuose.

Į šį obuolių pyragą dedama Streusel – originalaus pabarsto, į kurio sudėtį įeina avižiniai dribsniai. Jei norite pyrago su šiuo pabarstuku, pradėkite nuo šio.

Receptas

Ingredientai

Streusel:

  • 1/2 puodelio miltų;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1/4 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono;
  • 6 valgomieji šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyto kubeliais.

Tešlai:

  • 1/2 puodelio nesūdyto kambario temperatūros sviesto;
  • 1/4 puodelio baltojo cukraus;
  • 1/4 puodelio šviesaus rudojo cukraus;
  • 2 dideli kambario temperatūros kiaušiniai;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
  • 1 1/4 puodelio miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis raugo;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 3 valgomieji šaukštai nenugriebto pieno;
  • 2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų didelių obuolių.

Glajui:

  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai nenugriebto pieno.

Kaip paruošti

  1. Norėdami paruošti bandeles, dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius, druską ir cinamoną. Šiuo mišiniu trinkite sviestą, kol susidarys stambūs trupiniai. Dėkite į šaldytuvą.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių pagal Celsijų. Apskritą torto formą ištepkite trupučiu sviesto.
  3. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų. Plakite 3-4 minutes vidutiniu greičiu, kol tešla taps šviesi ir puri. Nedideliu greičiu įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
  4. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Miltų mišinį sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mišiniu ir plakite nedideliu greičiu, kol gerai susimaišys, 1-2 minutes. Supilkite pieną ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės, apie 45 sekundes.
  5. Tolygiai paskirstykite pyrago tešlą į paruoštą formą.
  6. Ant tešlos tolygiai išdėliokite obuolių skilteles ir apibarstykite jas pabarstukais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol į pyrago vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus, o bandelės bus auksinės spalvos ir traškios (40-50 min.).
  8. Leiskite pyragui 10 minučių atvėsti formoje. Po to išimkite jį iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
  9. Glajui išplakite cukrų, cinamoną ir pieną iki vientisos masės. Prieš patiekdami pyragą užpilkite glajumi.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"