Šio deserto produktai yra gana prieinami, o jam paruošti sugaišite apie pusantros valandos.
Švelnios konsistencijos ir cinamono skonio airišką obuolių pyragą lengva išsikepti namuose. Jam skirti produktai yra gana prieinami, o jam paruošti sugaišite apie pusantros valandos, rašoma „Allrecipes” puslapiuose.
Į šį obuolių pyragą dedama Streusel – originalaus pabarsto, į kurio sudėtį įeina avižiniai dribsniai. Jei norite pyrago su šiuo pabarstuku, pradėkite nuo šio.
Receptas
Ingredientai
Streusel:
- 1/2 puodelio miltų;
- 1/2 puodelio cukraus;
- 1/4 puodelio avižinių dribsnių;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono;
- 6 valgomieji šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyto kubeliais.
Tešlai:
- 1/2 puodelio nesūdyto kambario temperatūros sviesto;
- 1/4 puodelio baltojo cukraus;
- 1/4 puodelio šviesaus rudojo cukraus;
- 2 dideli kambario temperatūros kiaušiniai;
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- 1 1/4 puodelio miltų;
- 1 arbatinis šaukštelis raugo;
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
- 3 valgomieji šaukštai nenugriebto pieno;
- 2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų didelių obuolių.
Glajui:
- 1/2 puodelio cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
- 2 arbatiniai šaukšteliai nenugriebto pieno.
Kaip paruošti
- Norėdami paruošti bandeles, dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius, druską ir cinamoną. Šiuo mišiniu trinkite sviestą, kol susidarys stambūs trupiniai. Dėkite į šaldytuvą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių pagal Celsijų. Apskritą torto formą ištepkite trupučiu sviesto.
- Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų. Plakite 3-4 minutes vidutiniu greičiu, kol tešla taps šviesi ir puri. Nedideliu greičiu įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Miltų mišinį sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mišiniu ir plakite nedideliu greičiu, kol gerai susimaišys, 1-2 minutes. Supilkite pieną ir plakite nedideliu greičiu iki vientisos masės, apie 45 sekundes.
- Tolygiai paskirstykite pyrago tešlą į paruoštą formą.
- Ant tešlos tolygiai išdėliokite obuolių skilteles ir apibarstykite jas pabarstukais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol į pyrago vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus, o bandelės bus auksinės spalvos ir traškios (40-50 min.).
- Leiskite pyragui 10 minučių atvėsti formoje. Po to išimkite jį iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
- Glajui išplakite cukrų, cinamoną ir pieną iki vientisos masės. Prieš patiekdami pyragą užpilkite glajumi.