Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Tai vienas paprasčiausių ir skaniausių sausainių receptų.
Jei mėgstate minkštus sausainius, pabandykite pasigaminti gardų kepinį pagal šį paprastą receptą. Jums prireiks paprasčiausių produktų, kurių galite įsigyti bet kurioje parduotuvėje. Receptu pasidalinta portale „Mano namų įkvėpimas”.
Viskas dviejuose sausainiuose
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 2 puodeliai;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sultenių – 2 puodeliai;
- riešutai (graikiniai riešutai) – 2 puodeliai;
- cukraus – 1 puodelis;
- grietinė – 4 šaukštai;
- raugas – 1 šaukštelis;
- vanilino – pagal skonį.
Paruošimas:
- Persijokite miltus į dubenį. Sultenes nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
- Susmulkinkite riešutus gabaliukais. Kiaušinius sumaišykite su grietine, cukrumi ir vanile ir išmaišykite.
- Supilkite miltus su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą. Tešlą sumaišykite su riešutais ir sultenėmis.
- Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ant jos tešlą ir išlyginkite.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Kai sausainiai bus paruošti, supjaustykite juos porcijomis ir apibarstykite cukraus pudra.