Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Nėra sunku paruošti tikrai skanią varškės apkepą.
Patiekalus iš varškės galima ruošti įvairiais būdais – kas nors gamina varškės pyragus ar vatos pyragėlius, net kepa blynus su rūgpienio įdaru, tačiau varškės apkepas visada neturi konkurencijos. Kaip jį paruošti, kad jis išeitų orus ir minkštas, – skaitykite medžiagoje.
Varškės apkepas orkaitėje su miltais
Pagal šį receptą galėsite paruošti lengvus, sveikus ir sočius pusryčius.
Sudedamosios dalys: 1:
- 250 g varškės;
- du kiaušiniai;
- du valgomieji šaukštai miltų;
- druskos, vanilinio cukraus pagal skonį;
- du valgomieji šaukštai cukraus pudros.
Paruošimas:
- Varškę reikia suplakti blenderiu, kad ji taptų panaši į pastą. Jei produktas per sausas, galima įpilti šiek tiek vandens arba pieno. Tada įmaišykite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, druską, miltus ir cukraus pudrą.
- Vėl plakite mikseriu iki vientisos masės. Atskirai išplakite baltymus iki standžių viršūnių, įmaišykite į tešlą ir švelniai išmaišykite silikonine mentele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, supilkite masę į kepimo indą.
- Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 40 minučių. Kai varškės apkepas bus paruoštas, jį reikia atvėsinti ir tik tada patiekti į stalą.
Varškės apkepas be manų kruopų ir miltų
Universalus receptas, kuriame nėra „svorių” – patiekalas gaunasi sultingas ir švelnus.
Ingredientai: – mėsa, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys:
- 400 g pastos pavidalo varškės;
- trys vištų kiaušiniai;
- penki šaukštai cukraus;
- du valgomuosius šaukštus ir šaukštelį grietinės;
- du valgomieji šaukštai krakmolo;
- druskos;
- vanilinis cukrus;
- sviestas.
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinių trynius, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą, druską ir cukrų. Išplakite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių viršūnių ir silikonine mentele atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Išmaišykite, sudėkite masę į sviestu išteptą kepimo formą. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
- Būkite pasiruošę, kad varškės apkepas bus puri, o atvėsęs šiek tiek „nukris” – tai normalu ir niekaip nepaveiks skonio.