Sausainiai su obuolių įdaru: skanių kepinių receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Tokie skanūs kepiniai bus puikus šeimos švenčių priedas.

Šis obuolių sausainių receptas – tikras kulinarijos meno kūrinys, kuriame derinami tradiciniai skoniai ir šiuolaikinės kepimo technologijos. Minkštos tešlos ir kvapnaus obuolių įdaro derinys sukuria tikrą skonio simfoniją. Fatmagulkitchen puslapyje pasakojama apie vieną praktiškiausių obuolių sausainių gaminimo būdų, kuriame derinamas tešlos švelnumas ir sultingas, aromatingas įdaras.

Receptas

Ingredientai:

Tešlai

  • Sviestas 200 g
  • Sviestas
  • Cukraus pudra 2 puodeliai
  • Kiaušiniai 1 vnt.
  • Jogurtas 2 šaukštai
  • Krakmolas 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai 5,5 puodelio
  • Vanilė 1 pakelis
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis

Obuolių įdarui

  • Obuoliai 4-5 vnt.
  • Sviestas
  • Cukrus 1 puodelis
  • Cinamonas 1 šaukštelis
  • Graikiniai riešutai 1 puodelis

Paruošimas

  1. Obuolius sutarkuokite tarka, išspauskite sultis. Sudėkite obuolius į keptuvę, suberkite cukrų ir gabalėlį sviesto. Kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 valandas.
  2. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, suberkite graikinius riešutus ir cinamoną, gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukraus pudrą, kiaušinį, jogurtą, krakmolą, miltus, vanilę ir raugą. Išminkykite tešlą.
  4. Kruopščiai išminkykite tešlą ant darbinio paviršiaus. Atskirkite mandarino dydžio tešlos gabalėlius ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių.
  5. Kiekvieną tešlos gabalėlį ant viršaus prispauskite stiklinės dugnu, iš pradžių pamirkykite vandenyje, paskui krakmole.
  6. Ant tešlos lakšto sudėkite obuolių mišinį, tolygiai paskleiskite jį po visą paviršių.
  7. Jei norite, galite švelniai užspausti tešlos kraštus, kad suformuotumėte klasikinę sausainio formą.
  8. Dėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
  9. Iškepusiems sausainiams leiskite atvėsti ir apibarstykite juos cukraus pudra.

Tokie gardūs kepiniai puikiai tiks šeimos šventėms, jaukiems pasisėdėjimams ar kaip saldus užkandis arbatėlei. Šis receptas suteikia galimybę mėgautis tikru naminės virtuvės skoniu.

Gero apetito!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"