Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Čia pateikiamas gavėnios medaus sausainių receptas
Per gavėnią arba kai laikotės dietos – nereikėtų riboti saldumynų. Tačiau reikia rinktis receptus, kuriuose būtų kuo mažiau ingredientų, darančių įtaką jūsų svoriui arba leidžiamų gavėnios metu. Todėl siūlome jums gavėnios medaus sausainių receptą.
RBC-Ukraina pasakoja, kaip pasigaminti liesų ir skanių medaus sausainių, remdamasi virėjos Darijos Dariko vaizdo įrašu „YouTube” kanale.
Receptas
Ingredientai:
- Medus – 40 g
- Cukrus – 80 g
- Vanduo – 80 ml
- Aliejus – 40 g
- Miltai – 220 g miltų
- Soda – ½ šaukštelio.
- Druska – žiupsnelis
- Cinamonas – ½ šaukštelio.
- Maltas kardamonas – ¼ šaukštelio.
- Malti gvazdikėliai – ¼ šaukštelio.
Paruošimas:
- Į nedidelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir medų. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Suberkite druską, sodą ir sviestą ir gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų.
- Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir prieskonius. Pamažu maišydami įmaišykite sausus ir skystus ingredientus. Iš pradžių tešlą išminkykite mentele, paskui rankomis. Tešlą iškočiokite 5 mm storio sluoksniu.
- Naudokite formeles arba stiklinę sausainiams formuoti. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos sausainius.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite sausainius 5-7 minutes.