Kaip ilgai virti kiaušinius, kad jie būtų „tobuli”: šefo paslaptis

Daugelis žmonių mėgsta kietai virtus kiaušinius, tačiau kai kuriems jų gaminimas gali būti sudėtingas.

Birmingeme dirbantis „Michelin” virtuvės šefas Tomas Shepherdas atskleidė, kad jo paslaptis, kaip pagaminti „tobulus” kietai virtus kiaušinius, yra susijusi su laiku, rašo express.co.uk.

„Daugelis žmonių mėgsta kietai virtus kiaušinius, tačiau juos paruošti gali būti sudėtinga. Jei laikysitės paprastos taisyklės, jūsų kiaušiniai bus „tobuli” kiekvieną kartą”, – rašoma leidinyje.

Kiek laiko virti kiaušinius

Pažymima, kad virti kiaušiniai kai kuriais atvejais gali „pagyvinti” pusryčius, pietus ir net vakarienę. Svarbiausia žinoti tikslų virimo laiką, patarė virėja.

„Priklausomai nuo to, kaip mėgstate virti kietai virtus kiaušinius, rekomenduoju tokį laiką. Šešios minutės – jei kiaušinio trynys skystas, aštuonios minutės – jei kiaušinio trynys minkštas, o 10 minučių – jei kiaušinio trynys kietas”, – teigė virtuvės šefas.

Kiti jo patarimai:

„Išvirę kiaušinius iš karto įdėkite į ledinį vandenį. Jei norite, kad kiaušinis būtų šaltas, palikite jį vandenyje. Jei norite šilto kiaušinio, ledo vandenyje jį palikite ne ilgiau kaip 30 sekundžių… Kai išplaksite viršų, įberkite šiek tiek prieskonių. Asmeniškai man labiau patinka kiaušinius virti septynias minutes, nes mėgstu, kad jie būtų tarp minkštos ir kietos konsistencijos.”

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Blog - "Pasaka"