Kaip vištienos šlauneles padaryti sultingas ir traškias: kulinaras atskleidžia dvi paslaptis

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Paslaptis slypi prieskoniuose ir gaminimo būde.

Skanią vakarienę galima pagaminti iš paprasčiausių produktų ir įdedant minimalias pastangas, pavyzdžiui, sultingas ir traškias vištienos šlauneles su bulvėmis ir citrinų-česnakų grietinėlės padažu. Kaip rašo „Parade”, šį receptą instagrame paskelbė Courtney LaCorte (@cheesegal), atskleisdama kelias gudrybes, kad šlaunelės būtų sultingos viduje, bet su gražia traškia plutele.

Šis receptas ruošiamas ant vienos kepimo skardos, todėl mažiau netvarkos ir daugiau laiko mėgautis vakariene, o ne plauti indus. Be to, tai raktas į traškias vištienos šlauneles ir tobulai iškeptas bulves.

Kaip pasigaminti traškias vištienos šlauneles su keptomis bulvėmis

Reikės vištienos šlaunelių su oda, bulvių, raugo, druskos, maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, sviesto, smulkiai supjaustytų šviežių krapų ir petražolių, susmulkinto česnako, citrinos žievelės ir sulčių.

Įkaitinkite orkaitę iki 230° ir kiekvieną vištienos šlaunelę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite raugą, druską ir juoduosius pipirus.

Gyvenimo gudrybė Nr. 1.

Pasak LaCorte’o, būtent raugo pridėjimas padeda odai išdžiūti ir tapti traškia.

Sudėkite bulves ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Ant kepimo skardos uždėkite groteles, tada ant jų sudėkite vištienos šlauneles. Apšlakstykite šlauneles alyvuogių aliejumi, kad oda būtų visiškai padengta aliejumi. Tada šlauneles gausiai apibarstykite prieskonių mišiniu.

Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių arba kol bulvės iš išorės taps traškios, o viduje – minkštos.

Gyvenimo gudrybė Nr. 2.

Vištienos kepimas ant bulvių padeda orui cirkuliuoti aplink vištieną, todėl ji iškepa tolygiau, o odelė būna traški ir mėsos apačia apskrudusi, o ne žalia ir drėgna. Be to, vištienos sultys nuteka ant bulvių, suteikdamos joms puikų skonį.

Kol vištiena kepa, nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite apie minutę. Nuimkite nuo ugnies.

Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintus krapus, petražoles, alyvuogių aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Supilkite šiltą česnakų aliejų ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kai vištiena ir bulvės bus paruoštos, viską užpilkite aliejaus ir žolelių padažu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"