Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kaip valgyti mėsainį ir nepakenkti sveikatai ar figūrai?
Mėgstate mėsainius, bet bijote priaugti papildomų kilogramų? Pasirodo, galite mėgautis mėgstamu greituoju maistu ir išlikti geros formos.
Kaip suvalgyti mėsainį ir nepakenkti sveikatai ar figūrai? Kaip teisingai derinti ingredientus? Į ką atsižvelgti renkantis patiekalą? Marca pateikia atsakymus į šiuos klausimus.
Pasirinkite tinkamą mėsą
Rinkitės liesą mėsą, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlę, kalakutieną arba liesą jautieną (pvz., filė). Šiose mėsos rūšyse yra mažiau riebalų nei įprastoje mėsainiams gaminti naudojamoje kiaulienoje.
Apsvarstykite vegetariškų arba veganiškų mėsainių, pagamintų iš ankštinių daržovių, tofu arba kvinojos, galimybę. Šiuose variantuose paprastai būna mažiau sočiųjų riebalų ir gausu skaidulinių medžiagų.
Rinkitės sveiką duoną
Baltą duoną keiskite viso grūdo arba rugine duona. Šios duonos rūšys yra maistingesnės ir turi daugiau skaidulinių medžiagų, kurios padeda ilgiau išlikti sotiems. Norėdami dar labiau sumažinti kalorijų kiekį, mėsainį galite įvynioti ne į duoną, o į salotas.
Pridėkite šviežių daržovių
Įdėkite įvairių šviežių daržovių, pavyzdžiui, salotų, pomidorų, svogūnų, marinuotų agurkų ir avokadų. Jos ne tik suteikia maistinių medžiagų ir skaidulų, bet ir padidina mėsainio masę be papildomų kalorijų.
Saugokitės padažų
Venkite kreminių padažų ir vietoj majonezo rinkitės lengvesnius, pavyzdžiui, garstyčias, neriebų jogurto padažą ar gvakamolę.
Jei nusprendėte naudoti daug kalorijų turinčius padažus, naudokite juos saikingai, kad nepridėtumėte per daug kalorijų.
Tinkami priedai
Vietoj keptų bulvyčių mėsainį gardinkite šviežiomis salotomis, garuose virtomis daržovėmis arba keptomis saldžiosiomis bulvėmis. Jei labai trokštate keptų bulvyčių, rinkitės nedidelę porciją arba dalinkitės su kitu žmogumi.