Kaip pasigaminti gavėnios blynus ant vandens

Juos paruošti labai paprasta ir greita, jie būna ploni, švelnūs ir porėti.

Per gavėnią paįvairinkite savo mitybą blynais be kiaušinių ir pieno produktų, kurie yra tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai blynai, gaminami su pienu.

Jie paruošiami labai paprastai ir greitai, o iškepa ploni, švelnūs ir porėti. Į juos galite įvynioti bet kokį įdarą arba patiekti su medumi, uogiene ar grietine.

Receptas

Ingredientai:

  • kvietiniai miltai 1,5 puodelio + 2 šaukštai su šlifuokliu
  • vandens 500 ml
  • verdantis vanduo 250 ml
  • cukrus 2 šaukštai.
  • geriamoji soda 1 šaukštelis (be šlifuoklio)
  • druskos 0,5 šaukštelio.
  • augalinis aliejus 2 valg.

Paruošimas:

  1. Supilkite vandenį į dubenį. Suberkite cukrų, druską ir palaipsniui įmaišykite persijotus miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  2. Supilkite sodą, supilkite verdantį vandenį, įpilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
  3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 15 minučių kambario temperatūroje.
  4. Įkaitinkite keptuvę, patepkite augaliniu aliejumi (tik vieną kartą) ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"