Vietoj maskarponės negalima naudoti varškės: kuo pakeisti brangų sūrį?

Kartais virėjams tenka sulaužyti receptą

Maskarponės sūris yra populiarus itališkas produktas, kurio neįmanoma pagaminti be pieno, 25 % riebumo grietinėlės, vyno acto, vyno rūgšties ir citrinos sulčių. Daugumoje desertų, pavyzdžiui, tiramisu, jis naudojamas, tačiau svetimkūnio kaina „įkandama”. Kuo pakeisti maskarponę grietinėlėje, kad pasigamintumėte gardų desertą, – toliau medžiagoje.

Ar galima maskarponę pakeisti varške – produktų skirtumai

Norint rasti tinkamą brangaus ingrediento pakaitalą, svarbu suprasti šių dviejų produktų skirtumus.

Maskarponė gaminama iš grietinėlės, tada į ją įpilama rūgščių, kad pienas sutirštėtų. Kai tai įvyksta, išrūgos atskiriamos nuo varškės. Jos paliekamos nusistovėti ir taip gaunama maskarponė. Varškės sūris dažniausiai yra varškės, druskos, grietinėlės arba jogurto mišinys. Ingredientai dedami priklausomai nuo skonio ir reikalaujamos konsistencijos.

Skirtumas tas, kad maskarponė yra šiek tiek saldaus skonio sviestinė kreminė masė, turinti labai daug riebalų. Kita vertus, varškės sūris visada būna orus arba tirštesnis, bet su grūdeliais. Jo skonis ne saldus, o sūrus arba rūgštus. Ir jis gali būti labai mažo riebumo – dietinis.

Jei nežinote, kuo pakeisti maskarponę sinnabonuose ar kituose desertuose, geriau nenaudoti varškės ar varškės masės, kitaip neišgausite norimo skonio. Gamybos technologijos, taigi ir konsistencijos, skirtumas sutrikdys pusiausvyrą – patiekalas išeis visai kitoks.

Kaip pakeisti maskarponę tiramisu pagal šefų patarimus

Ne kiekviena šeimininkė, norinti paruošti vieną ar kitą desertą, savo virtuvėje turi maskarponės – kuo ją pakeisti tiramisu tokiu atveju nėra sudėtingas klausimas. Paprastai patyrę konditeriai lengvai išsisuka iš šios situacijos, nes žino, kad yra kelios alternatyvos:

  • Kreminis sūris – tai minkštas kreminės konsistencijos sūris, kuris iš tolo panašus į varškę. Šis variantas niekaip nepakenks desertui.
  • Grietinė – naminė arba ūkinė grietinė, geriausia tirščiausia ir riebiausia, kokią tik galite rasti.
  • Geriausias analogas – rikota, tačiau svarbu rinktis neutralaus skonio produktą, ne sūrų ar rūkytą.

Kitas variantas, kurį galite vartoti vietoj maskarponės sūrio, yra sviestas, tačiau tik tuo atveju, jei reikia pakaitalo salotoms, desertų atveju reikėtų ieškoti ko nors kito. Dėl tos pačios priežasties nepirkite graikiško jogurto ar matsonų – jų riebumas daug mažesnis nei maskarponės, norimo rezultato nepasieksite.

Žinodami visas šias subtilybes, nebeturėsite abejonių, ar galite naudoti rikotą vietoj maskarponės ar kito kreminio sūrio. Vis dėlto atkreipkite dėmesį, kad jei recepte nurodytas būtent šis ingredientas, net jei jis brangus, bet jokių pakaitalų nesiūloma, kartais geriau jį nusipirkti, nei gailėtis sugaišto laiko ir sugadintų produktų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"