Šie chačapuriai ruošiami su skaniu varškės ir sūrio „Suluguni” įdaru.
Šiuos greitai paruošiamus chačapuri lengva pagaminti iš paprasčiausių produktų. Gausite sotų ir skanų patiekalą, su kuriuo susidoros net pradedantis virėjas. Jums net nereikės minkyti tešlos. Greitieji chačapuriai paruošiami vos per 20 minučių, rašo „Focus”.
Greiti lavašo chačapuri
Ingredientai:
- plona pita – 2 vnt;
- suluguni – 100 g;
- neriebi varškė – 100 g;
- vienas kiaušinis;
- sviesto – 20 g;
- kalendros, česnako, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite kalendrą. Į dubenį sutarkuokite khačapuri įdarui skirtą suluguni. Sudėkite neriebią varškę ir sutrinkite šakute. Česnaką išspauskite per presą ir sumaišykite su varške bei sūriu.
- Pagal skonį įberkite smulkintų kalendrų, druskos ir pipirų. Plonus lavašo lakštus supjaustykite dideliais kvadratėliais. Ant kiekvieno dėkite po truputį įdaro ir susukite į voką. Šepetėliu aptepkite lengvai plaktu kiaušiniu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Įdėkite paruoštus greitai paruošiamus chačapurius, kepkite 5-10 minučių ir patiekite karštus.
- Šiuos greituosius chačapuri galima kepti ir keptuvėje. Tiesiog kepkite juos aliejuje uždengę dangčiu.
- Jei nemėgstate labai greitai paruošiamų chačapuri įdarų, į jų įdarą galite dėti petražolių, krapų arba žaliųjų svogūnų, o ne kalendrų.