Puikus pavasario patiekalas: patyręs virėjas pasidalijo gardžiu rabarbarų pyrago receptu

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Šiam patiekalui paruošti reikės kelių ingredientų

Pavasarį prasideda rabarbarų sezonas. Šiuo metų laiku šis augalas idealiai tinka maistui gaminti, ypač saldiems desertams, rašo Express.

Taigi garsi kulinarijos ekspertė Mary Berry pasidalijo rabarbarų pyrago receptu, kuris puikiai tinka po įtemptos darbo dienos.

„Mano mama šį pyragą gamindavo lėkštėje kaip skanėstą, įdarytą vaisiais ir saldžiu pyrago kepiniu”, – dalijosi kulinarė.

Receptas

Ingredientai:

  • 650 g rausvųjų rabarbarų, nupjautų ir supjaustytų 2 cm gabalėliais;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 4 šaukštai kukurūzų miltų.

Kepinių tešlai:

  • du plakti kiaušiniai;
  • 350 g kvietinių miltų;
  • 225 g kubeliais supjaustyto sviesto;
  • 55 g cukraus pudros;
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros (pyragui glazūruoti).

Kremui:

  • 300 ml dvigubos grietinėlės;
  • 30 g persijoto cukraus pudros;
  • 2 šaukštai brendžio.

Paruošimas

  1. Pyragui pagaminti reikės emaliuotos arba metalinės lėkštės ir virtuvinio kombaino.
  2. Į atskirą dubenį suberkite rabarbarus, cukraus pudrą ir kukurūzų miltus. Gerai išmaišykite, kol visi rabarbarai pasidengs, ir palikite kambario temperatūroje, kol miltai ir cukrus ištirps.
  3. Išplaktą kiaušinį ištrinkite trimis šaukštais ir atidėkite į dubenėlį vėlesniam laikui. Miltus ir sviestą suberkite į virtuvinį kombainą ir maišykite, kol susidarys džiūvėsėliai.
  4. Tada įmaišykite cukraus pudrą ir palaipsniui įmaišykite likusius plaktus kiaušinius. Mišinį plakite, kol pradės formuotis tešla. Tada tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suminkykite į rutulį.
  5. Padalykite tešlą pusiau, kad viena pusė būtų šiek tiek didesnė už kitą. Didesnę pusę atidėkite į šalį, nes ji bus naudojama pyrago viršui.
  6. Likusią tešlos dalį iškočiokite į ploną apskritimą, maždaug 6 cm didesnį už naudojamos emaliuotos arba metalinės lėkštės dugną. Padėkite tešlą ant lėkštės ir leiskite tešlos pertekliui nutekėti. Šaukštu sudėkite rabarbarų mišinį į lėkštės vidurį, suformuodami viduryje viršūnę. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
  7. Likusią tešlos dalį iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus į maždaug 10 cm didesnio skersmens apskritimą nei forma. Uždėkite jį ant įdaro ir lengvai paspauskite, kad kraštai susijungtų su apatiniu tešlos gabalu. Aštriu peiliu apipjaukite kraštus ir pirštais juos suspauskite. Pyrago viduryje peiliu padarykite garų skylę.
  8. Aptepkite pyrago viršų plaktu kiaušiniu ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Kol pyragas atvės, įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  9. Prieš dėdami pyragą į orkaitę, dar kartą aptepkite pyragą plaktu kiaušinio mišiniu ir apibarstykite jį cukraus pudra. Dėkite jį ant karštos kepimo skardos ir nustatykite laikmatį 15-20 minučių. Kai laikmatis išsijungs, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C ir kepkite dar 30-35 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos ir rabarbarai suminkštės. Patikrinkite tai įkišdami nedidelį peilį į pyragą.
  10. Tada palikite pyragą 10 minučių atvėsti ir virtuviniame kombaine paruoškite grietinėlę. Tam reikia išplakti grietinėlę, suberti cukraus pudrą ir brendį. Patiekite pyragą karštą su kremu šone.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"