Kreminės salotos su agurkais ir morkomis: paprastas receptas

Šios salotos žavi lengvumu ir subtiliu skoniu.

Kreminės agurkų ir morkų salotos – puikus traškių daržovių ir švelnaus kreminio padažo derinys.

Šios salotos bus puikus priedas prie šeimos vakarienės, kepsnių ar lengvas užkandis kasdieniam maistui, o receptu dalijamasi essen_paradies puslapyje.

Receptas

Ingredientai:

  • Agurkai 3 vnt.
  • Morkos 2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas 150 g
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Citrinos sultys 1/2 vnt.
  • Majonezas 1 valgomasis šaukštas
  • Medus 1 valgomasis šaukštas
  • Susmulkintos petražolės 2 valgomieji šaukštai. l
  • Druska
  • Pipirai

Maisto gaminimas

  1. Kruopščiai nuplaukite agurkus ir morkas. Supjaustykite agurkus ir morkas taip, kaip jums patinka, arba sutarkuokite juos didele tarka.
  2. Giliame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, majonezą ir medų. Pridėkite smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.
  3. Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį su padažu, gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai įsigertų į padažą.
  4. Prieš patiekdami leiskite salotoms 15-20 minučių pastovėti šaldytuve.

Šios salotos žavi lengvumu ir subtiliu skoniu. Jos tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų, taip pat gali būti lengvas atskiras užkandis. Gaivios, sveikos ir lengvai paruošiamos – puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"