Šios salotos žavi lengvumu ir subtiliu skoniu.
Kreminės agurkų ir morkų salotos – puikus traškių daržovių ir švelnaus kreminio padažo derinys.
Šios salotos bus puikus priedas prie šeimos vakarienės, kepsnių ar lengvas užkandis kasdieniam maistui, o receptu dalijamasi essen_paradies puslapyje.
Receptas
Ingredientai:
- Agurkai 3 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Graikiškas jogurtas 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos sultys 1/2 vnt.
- Majonezas 1 valgomasis šaukštas
- Medus 1 valgomasis šaukštas
- Susmulkintos petražolės 2 valgomieji šaukštai. l
- Druska
- Pipirai
Maisto gaminimas
- Kruopščiai nuplaukite agurkus ir morkas. Supjaustykite agurkus ir morkas taip, kaip jums patinka, arba sutarkuokite juos didele tarka.
- Giliame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, majonezą ir medų. Pridėkite smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.
- Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį su padažu, gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai įsigertų į padažą.
- Prieš patiekdami leiskite salotoms 15-20 minučių pastovėti šaldytuve.
Šios salotos žavi lengvumu ir subtiliu skoniu. Jos tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų, taip pat gali būti lengvas atskiras užkandis. Gaivios, sveikos ir lengvai paruošiamos – puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku.