Kaip virti žuvį orkaitėje: kulinarinės paslaptys ir paprastas receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Žuvį kepti orkaitėje – tai paprasčiausias būdas, nes žuvies skonis išlieka nepakitęs ir ji išlieka sultinga.

Žuvį kepti orkaitėje nesudėtinga. Ir bet kokią – nuo jūros žuvies iki upių žuvies, pavyzdžiui, karpio. Tačiau geriau laikytis paprastų taisyklių ir tada ji išeis labai skani, rašo „Fokus”.

Žuvies kepimo orkaitėje paslaptys

  • Paruoškite žuvį kepti orkaitėje. Jei reikia, žuvį išdarinėkite, pašalinkite žiaunas ir pelekus. Žuvį gerai nuplaukite, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Žuvį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  • Jei norite, galite įdėti česnako. Geriau į žuvies vidų įdėti susmulkinto česnako, o ant viršaus pabarstyti česnako miltelių.
  • Galite naudoti šviežias aromatines žoleles: rozmariną, čiobrelį, krapus ir kalendrą.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Kaip kepti žuvį orkaitėje

  1. Kepimas folijoje. Folija sulaiko viduje esančias sultis, todėl žuvis būna minkšta ir sultinga. Tačiau nekepkite folijoje žuvies su rūgščiais marinatais.
  2. Kepimas rankovėje. Žuvis kepama savo sultyse. Žuvį galima kepti rankovėje, pridėjus sultinio ir marinatų su citrina, pomidorais ir actu.
  3. Kepimas pergamentiniame voke.
  4. Kepimas ant iešmelių. Taip orkaitėje kepami žuvies šašlykai.
  5. Geriausi marinatai žuviai kepti orkaitėje
  6. 40 g alyvuogių aliejaus + 2 šaukštai citrinos sulčių + pora šakelių smulkintų petražolių + 1 česnako skiltelė + druska, pipirai (pagal skonį).
  7. 40 g sojų padažo + 20 g sezamų aliejaus + 1 česnako skiltelė + imbieras + druska, pipirai (pagal skonį).
  8. 200 ml kokosų pieno + 1 šaukštelis kario pastos + imbieras + česnakas + vyšniniai pomidorai + druska, pipirai (pagal skonį).

Lašiša rankovėje

Sudedamosios dalys:

  • lašišos filė – 1,5 kg;
  • vienas svogūnas;
  • rukolos – 100 g;
  • viena citrina;
  • sviesto – 50 g;
  • grietinė – 100-150 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • estragono – 2-3 šakelės;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • žuvies prieskonių – 1,5 valg. š. l;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Supjaustykite svogūną plonais žiedais. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais.
  2. Lašišos filė nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite žuvies prieskoniais.
  3. Ant lašišos filė sudėkite svogūnų žiedus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Ant viršaus uždėkite citrinos. Įdėkite lašišą į rankovę. Uždarykite rankovės galus, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 40 minučių.
  4. Kol ji kepa, paruoškite padažą. Susmulkinkite rukolą ir estragoną blenderiu kartu su česnaku. Pagardinkite druska ir pipirais. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į žolelių tyrę, išmaišykite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir patiekite su lašiša.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"