Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Druskos, konservantų ir transriebalų perteklius skatina viršsvorio kaupimąsi ir blogina savijautą.
Artėja vasara ir daugelis žmonių svarsto, kaip greitai įgauti formą. Vietoj ekstremalių dietų ir varginančių treniruočių reikėtų rinktis veiksmingus ir sveikus metodus. Taip teigia interneto svetainė Eat This, Not That!
Mitybos specialistė Džulija Zumpano sakė, kad sveiki maisto pakaitalai gali padidinti maisto suvartojimą, nes suteikia daugiau vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų, sveikų riebalų ir baltymų.
Grietinę pakeiskite graikišku jogurtu
Majonezą ir grietinę verta pakeisti graikišku jogurtu, nes šie produktai nėra naudingi žarnyno sveikatai. Paprastas neriebus graikiškas jogurtas yra tokio pat rūgštumo ir kreminės konsistencijos kaip grietinė, tačiau turi perpus mažiau kalorijų ir riebalų.
Be to, šių dviejų patiekalų skonis beveik identiškas.
Vietoj bulvių rinkitės žiedinius kopūstus
Žiedinių kopūstų košė yra skani bulvių košės alternatyva.
Žiediniai kopūstai yra puikus vitamino C šaltinis, kuris padeda stiprinti imunitetą, skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir yra būtinas DNR atstatymui.
Žiediniai kopūstai taip pat yra puikus vitamino K, kuris būtinas širdies ir kaulų sveikatai, šaltinis.
Pakeiskite įprastus miltus migdolų miltais
Migdolų miltai yra šiek tiek saldaus švelnaus skonio ir padidina baltymų, skaidulinių medžiagų ir mikroelementų kiekį visuose patiekaluose.
Be to, šiuose miltuose yra sveikųjų riebalų, baltymų, vitamino E, magnio ir antioksidantų. Žemas glikemijos indeksas padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, o tai svarbu diabetikams.
Migdolai taip pat naudingi širdžiai, nes juose yra nesočiųjų riebalų, kurie padeda mažinti cholesterolio kiekį.
Įprastus makaronus pakeiskite daržovių makaronais
Pupelių makaronai – puikus pasirinkimas, kuriame yra skaidulų ir baltymų, todėl ilgiau išliksite sotūs. Tačiau pupelių makaronai turi daugiau angliavandenių ir kalorijų.
Populiariausios daržovių makaronų rūšys: cukinijų makaronai (zoodles), burokėlių makaronai, špinatų makaronai, morkų makaronai ir pupelių makaronai. Tai skanus ir sveikas būdas paįvairinti savo mitybą.
Ribokite perdirbtą maistą ir greitąjį maistą
Druskos, konservantų ir transriebalų perteklius prisideda prie viršsvorio kaupimosi ir prastos sveikatos.
Greito maisto pakeitimas natūralesniais maisto produktais gali padėti išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių ir nuovargio jausmo. Sveika mityba skatina geresnę koncentraciją, atmintį ir bendrą sveikatą.