Varenyky su kopūstais ant varškės tešlos: paprastas receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šis nebrangus patiekalas tinka ir gavėnios stalui, ir kasdieniam valgiaraščiui.

Varenyky verdami iš bekiaušės kreminės tešlos ant karšto vandens, kuri yra daug minkštesnė ir elastingesnė nei įprastai, tokius koldūnus malonu formuoti.

Receptas

Ingredientai:

  • kvietiniai miltai – 400 gr;
  • vandens – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • druskos.
  • Įdarui:
  • rauginti kopūstai – 400 gr;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • druskos.

Paruošimas:

  1. Miltus persijokite į gilų dubenį, viduryje padarykite duobutę, įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite, tada į miltus dalimis supilkite verdantį vandenį, išmaišykite ir užminkykite tešlą, suvyniokite į maišelį ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
  2. Iš kopūstų išspauskite skysčio perteklių.
  3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
  4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūną, kol suminkštės, sudėkite kopūstus, suberkite cukrų ir išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį 20-25 minutes nuolat maišydami. Sudėkite į dubenį ir atvėsinkite.
  5. Tešlą išminkykite rankomis, padalykite į kelias dalis, tada iš kiekvienos dalies padarykite ilgus ryšulėlius ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
  6. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią duoną, sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus.
  7. Paruoštus koldūnus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai išmaišykite, užvirinkite ir virkite 5-7 minutes. Išimkite juos iš vandens dantytu šaukštu ir užpilkite sviestu arba augaliniu aliejumi.

Varenikus galima patiekti su grietine arba su svogūnais ir laiškiniais svogūnais.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"