Kaip pasigaminti tobulą picos tešlą

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Gaminkite su pasimėgavimu, eksperimentuokite su priedais ir mėgaukitės namine pica, kuri gali pranokti bet kurį restorano patiekalą.

Pica – tai tikras kulinarijos meno stebuklas, galintis mus nukelti į jaukius Italijos kiemelius, kuriuose kvepia rozmarinais, česnakais ir šviežiai iškepta tešla.

Bet kurios picos pagrindas yra tešla, nuo kurios priklauso, ar jūsų pica bus lengva, oro ir traški. Puslapyje romayemets autorius papasakojo, kaip paruošti tobulą tešlą, kuri taps jūsų kulinarinių eksperimentų pagrindu.

Receptas

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai 410 g
  • Apvalūs kvietiniai miltai 50 g
  • Vanduo 330 g
  • Šviežios mielės 6 g
  • Druska 12 g

Paruošimas

  1. Kad tešla būtų tinkamos tekstūros, svarbu duoti baltymams laiko išbrinkti. Tam sumaišykite abiejų rūšių miltus su vandeniu ir palikite valandai.
  2. Šviežias mieles ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens ir įmaišykite į tešlą. Šiame etape suformuojamas pagrindas tolesniam rauginimui ir sukuriama tokia pati traški plutelė.
  3. Po mielių įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Ji padeda subalansuoti skonį ir pagerina tešlos tekstūrą.
  4. Dabar laukia smagiausia dalis – minkymas. Naudokite minkymo metodą: pakelkite tešlą ir smarkiai išmeskite ją ant stalo. Tai padeda deguonimi prisotinti tešlą ir sukurti tinkamą struktūrą. Minkykite tešlą bent 10 minučių, kol ji taps elastinga.
  5. Perkelkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir palikite pakilti. Svarbu tešlą apversti tris kartus kas 30 minučių. Tada palikite ją šaldytuve 12 valandų. Šis fermentacijos procesas suteikia pyragui išskirtinį, intensyvų skonį ir palengvina jo virškinimą.
  6. Po fermentacijos tešlą padalykite į porcijinius gabalėlius ir palikite juos dar 30 minučių pakilti kambario temperatūroje.
  7. Tešlą iškočiokite arba ištempkite rankomis į norimą formą. Tada sudėkite įdarą – pomidorų padažą, varškę, mėgstamas daržoves arba mėsą. Eksperimentuoti galite čia.
  8. Picą kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje. Optimalus kepimo laikas – 7-8 minutės. Svarbiausia stebėti, kad pluta taptų auksinė, o sūris išsilydytų.

Patarimai:

  • Nepersistenkite su mielėmis – kuo lėtesnis rūgimas, tuo skanesnė tešla.
  • Tešlą iškočiokite ne per plonai, kad plokštainis išliktų lengvas ir minkštas.
  • Jei norite tobulai traškios plutos, į orkaitę įdėkite nedidelį karščiui atsparų indą su vandeniu – taip susidarys garai ir tešla iškeps tolygiai.

Gaminkite su malonumu, eksperimentuokite su priedais ir mėgaukitės namine pica, kuri gali pranokti bet kurį restorano variantą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"