Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Sultingų kotletų gaminimas – tikras kulinarijos menas, kurio lengva išmokti.
Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta paruošti sultingus purius kotletus, o tam įtakos turi daug veiksnių. Tačiau jei žinosite vieną gudrybę, sultys nuo jų tiesiog bėgs.
Sultingų kotletų gaminimas yra tikras kulinarijos menas, kurio nesunku išmokti. O viskas, ką jums reikia padaryti, tai vietoj svogūnų į maltą mėsą įdėti maltos kalendros. Šis prieskonis ne tik išryškins patiekalo skonį, bet ir išlaikys jį sultingą kelias dienas. Papasakosime, kaip paruošti sultingus pūstus kotletus su kalendra.
Kaip pasigaminti skanius sultingus kotletus: profesionalių virėjų patarimai
Svogūną reikia pakeisti malta kalendra – ji ne tik suteiks kotletams ypatingo skonio, bet ir sulaikys viduje esančias sultis. Todėl kotletai išliks minkšti ir sultingi net po penkių dienų.
Įdarą galima paruošti klasikinį – iš kiaulienos ir jautienos mėsos, į jį įmušti kiaušinį, įdėti dvi riekeles piene išmirkytos batono riekelės. Mėsos masę reikia pasūdyti ir papipirinti, o vietoj svogūnų įberti šaukštelį maltos kalendros – tiek reikia pusei kilogramo maltos mėsos.
Visus ingredientus gerai išmaišykite, suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose, kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus. Juos galima patiekti su bulvių koše, grikiais ir ryžiais. Dėl prieskonių kotletai įgaus sodrų skonį ir aromatą, o minkštumo ir sultingumo nepraras kelias dienas.