ne, jie nebus sausi, nes yra slaptas ingredientas, dėl kurio kotletai bus sultingi, minkšti ir aromatingi
Dažnai mėgstamų kotletų atsisakoma, nes jie kepti ir riebūs. Tačiau kotletus galima paruošti ir be keptuvės bei kepimo aliejuje. Ir ne, jie nebus sausi, nes yra slaptas ingredientas, dėl kurio kotletai bus sultingi, švelnūs ir skanūs. Kaip pasigaminti sultingus keptus kotletus su slaptu ingredientu, pasakoja „RBC-Ukraina”, remdamasi „YouTube” kanalo „Patiekalai, kuriuos pamėgsite” receptu.
Receptas
Ingredientai:
- Įdaras pagal skonį – 1 kg
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 2 skiltelės
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Vanduo – 2 šaukštai.
- Bulvės – 300 g
- Manų kruopos – 2 šaukštai
- Pienas – 2 šaukštai.
- Druska, prieskoniai – pagal skonį
- Sviestas riebalams ištepti
Paruošimas:
- Nulupkite česnaką ir svogūną ir sudėkite juos į maišytuvo indą. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Nuluptas bulves sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite sultis. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką bei bulves. Viską gerai išmaišykite.
- Į maltinukus įberkite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, smulkiai supjaustytų žolelių ir 2 šaukštus manų kruopų. Gerai išmaišykite maltinukus ir palikite 10-15 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.
- Paimkite kepimo formą, patepkite ją aliejumi arba augaliniu aliejumi. Drėgnomis rankomis pradėkite formuoti kotletukus ir dėkite juos į formą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių. Kepkite kotletus 30-35 minutes. Patiekdami galite paskaninti mėgstamu padažu.