Pasninko barščiai be mėsos: skanaus pirmojo patiekalo receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Tokie barščiai dėl grybų gaunasi labai sotūs ir aromatingi.

Pasninko barščiai, jei juos gaminsite iš saldžių ir skanių burokėlių, su džiovintomis slyvomis ir grybais, bus ne prastesni už tradicinius barščius su mėsa. Galite patiekti su grietine arba be jos, vis tiek išeis skanu. Receptu pasidalinta „Fayni Recepty” svetainėje.

Pasninko barščiai su grybais

Ingredientai: 1:

  • Trys skanūs burokėliai;
  • 0,5 kopūsto;
  • 6 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 1 saldžioji paprika;
  • 1 pomidoras;
  • 200 g grybų;
  • 100 g džiovintų slyvų;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 2 šaukšteliai pomidorų pastos;
  • druska, pipirai, prieskoniai, lauro lapai, žolelės

Paruošimas:

  1. Liesiems raudoniesiems barščiams skirti svogūnai smulkiai supjaustomi, morkos sutarkuojamos smulkia tarka, saldžioji paprika supjaustoma juostelėmis ir viskas apkepinama augaliniame aliejuje.
  2. Burokėliai sutarkuojami ir apkepinami augaliniame aliejuje, sudedama pomidorų pasta, supjaustytas pomidoras ir dar kelias minutes pakepinama. Išspaudžiamos pusės citrinos sultys.
  3. Augaliniame aliejuje apkepkite grybus. Galite įdėti miško grybų: šviežių arba džiovintų. Į puode verdantį vandenį sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir susmulkintus kopūstus.
  4. Kai viskas užverda ir verda apie 15 minučių, į barščius sudėkite keptus burokėlius, morkas su svogūnais ir paprikomis, grybus. Virkite, kol bus paruošti. Pasūdykite, papipirinkite, į liesus barščius įdėkite lauro lapą, iš anksto išmirkytas džiovintas slyvas ir prieskonius.
  5. Kai barščiai bus paruošti, palikite juos brinkti bent 30 minučių. Tačiau patys skaniausi barščiai išeis, kai pastovės bent per naktį.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"