Nereikia minkyti tešlos: greito pitos pyrago su kopūstais receptas

Skaniausias pyrago dalykas yra įdaras, o čia jo gausu.

Pyragas su kopūstais gaunasi sultingas ir skanus. O svarbiausia, kad tešlos nereikia minkyti, tereikia pitos riekeles pamirkyti piene. Naudojant pitą vietoj įprastos tešlos galima sutrumpinti laiką prie viryklės ir supaprastinti gaminimo procesą. Be to, įdarą patogu paruošti iš anksto, pavyzdžiui, iš vakaro, ir tada pyrago paruošimas užtruks tik 30 minučių, rašo „Focus”.

Pyragas su kopūstais

Ingredientai: 1:

  • plona pita – 2 vnt;
  • baltagūžiai kopūstai – 500 g;
  • vienas svogūnas;
  • keturi kiaušiniai;
  • pieno – 100 ml;
  • sviesto – 100 g;
  • 25% grietinės – 1 valgomasis šaukštas;
  • krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Išvirkite kietai virtus kiaušinius ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Kopūstus susmulkinkite peiliu. Sudėkite į dubenį ir šiek tiek pasūdykite. Gerai sutrinkite kopūstus rankomis ir sudėkite į keptuvę su svogūnais.
  2. Kepkite kopūstus ir svogūnus ant didelės ugnies 3-4 minutes, maišydami. Supilkite apie 30 ml vandens, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą grietinės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu apie 15-20 min.
  3. Vieną pitą žirklėmis supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite juos į dubenį, užpilkite pienu, išmaišykite ir palikite 5-7 minutėms, kad gerai įsigertų.
  4. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į troškintus kopūstus, taip pat smulkiai supjaustytus krapus. Iš pitos riekelių išspauskite pieno perteklių ir sudėkite į kopūstų įdarą. Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją įdėkite visą pitą taip, kad laisvi kraštai kabotų žemyn.
  6. Visą įdarą tolygiai paskirstykite į pitos formą. Uždenkite laisvai kabančiais kraštais ir aptepkite sviestu. Kopūstų pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"