Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Taip paruošta baklava skoniu nenusileidžia tradiciniam desertui.
Baklava yra vienas populiariausių rytietiškų desertų. Jis gaminamas iš popieriaus storio tešlos lakštų, išteptų aliejumi ir sluoksniais išdėliotų stačiakampiame kepimo inde, perteptų įdaro, kuris yra medaus ir riešutų mišinys, sluoksniais. Paprastai šiam patiekalui paruošti prireikia nemažai laiko, tačiau garsi Ukrainos kulinarijos tinklaraštininkė Valerija Veligura pasidalijo receptu, kaip šį skanėstą pagaminti per trumpą laiką.
Labai tingi baklava
Ingredientai:
- žali riešutai (geriau graikiniai riešutai arba pistacijos) – 200 gr;
- sviesto – 50 g;
- medaus – 50 g;
- sluoksniuotos tešlos be mielių – 150-200 gr;
- 1 kiaušinio trynys + 1 valgomasis šaukštas pieno;
- mirkymui: 50 g medaus + 50 ml verdančio vandens.
Paruošimas:
- Riešutus sutrinkite trintuvu, sudėkite ištirpintą sviestą, medų ir gerai išmaišykite (turi gautis tiršta masė). Atšildykite sluoksniuotą tešlą, plonai iškočiokite ir supjaustykite į 4 juosteles.
- Ant kiekvienos dėkite riešutų įdaro, gerai užspauskite kraštus ir užspauskite siūlę. Į pergamentu išklotą formą sudėkite 4 vamzdelius vieną ant kito siūle žemyn. Supjaustykite vienodais kvadratėliais ir aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.
- Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Mirkymui medų sumaišykite su verdančiu vandeniu, išimkite paruoštą baklavą ir iš karto gerai išmirkykite (jei forma leidžia – galite iš karto išpilti visą sirupą ir leisti jam įsigerti). Viršų papuoškite smulkintomis pistacijomis.