Šie kepti suktinukai būna sultingi, neįtikėtinai skanūs, su apetitą žadinančiu rudu dangteliu.
Jei mėgstate sušius, bet neturite laiko jiems gaminti ir negalite sau leisti jų užsisakyti, pasigaminkite keptų suktinukų pagal maisto tinklaraštininkės Christine Azizian receptą. Tai užims daug mažiau laiko ir kainuos pigiau.
Kepti suktinukai
Ingredientai:
- ryžiai – 100-150 g;
- ryžių acto – 1/2 valgomojo šaukšto (galite gaminti ir be jo);
- krabų lazdelės – 1 pakelis;
- varškės sūrio – 2-3 šaukštai. l;
- majonezo – 1 valg;
- kietasis sūris – 50-70 g;
- Žuvų ikrai su rūkyta lašiša – 1 skardinė;
- unagi padažas, sezamo sėklos, žalieji svogūnai papuošimui;
- nori lakštų ritinėliams formuoti ir sojų padažo patiekti.
Paruošimas:
Išvirkite ryžius, kol išvirs, supilkite ryžių actą ir išmaišykite. Galite palikti šiek tiek drėgnus, jei nededate ryžių acto. Sudėkite į kepimo formą lygiu, tankiu sluoksniu. Įdarui paimkite skaidulomis atskirtas lazdeles, varškę ir majonezą. Tolygiu ir tankiu sluoksniu užtepkite ant ryžių. Kad gaubtas būtų apetitiškas, sumaišykite tarkuotą sūrį ir ikrus su lašiša ir dėkite kaip trečią sluoksnį. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 5-10 minučių, kol susiformuos rausva kepurėlė. Išimkite iš orkaitės, apšlakstykite „unagi” padažu, pabarstykite sezamo sėklomis ir žaliaisiais svogūnais. Patiekite su nori lakštais ir sojų padažu.