Vinaigrette pagal originalų receptą: skanių salotų receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Vinaigrette pagal šį receptą ruošiamas su česnakais ir kaparėliais, kurie suteikia jam pikantiškumo.

Vinegretas su česnakais ir kaparėliais – originali klasikinių burokėlių ir morkų salotų variacija, rašo „Focus”. O vinaigretė aktuali būtent dabar, ypač tiems, kurie pasninkauja.

Vinaigretė

Ingredientai:

  • bulvės – 4 vnt;
  • burokėliai – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • rauginti agurkai – 2 vnt;
  • rauginti kopūstai – 80 g;
  • vienas svogūnas;
  • žaliųjų žirnelių – 0,5 skardinės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • garstyčių – 1 valgomasis šaukštas;
  • marinuoti kaparėliai – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinio aliejaus, vienos citrinos sulčių.

Paruošimas:

  1. Bulves, burokėlius ir morkas išvirkite arba iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  2. Supjaustykite kubeliais bulves, morkas, marinuotus agurkus ir burokėlius. Salotinėje sumaišykite pjaustytas daržoves, svogūnus, raugintus kopūstus, pusę skardinės žaliųjų žirnelių. Ir įdėkite kaparėlių, kurie suteiks užpilams pikantiškumo.
  3. Labai smulkiai supjaustykite česnaką ir kartu su garstyčiomis įpilkite į augalinį aliejų. Gerai išmaišykite ir šiuo aromatizuotu aliejumi užpilkite vinegretą.
  4. Jei svogūnai per kartūs, užpilkite juos karštu vandeniu ir palaikykite minutę, o tada užpilkite lediniu vandeniu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"