Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Vinaigrette pagal šį receptą ruošiamas su česnakais ir kaparėliais, kurie suteikia jam pikantiškumo.
Vinegretas su česnakais ir kaparėliais – originali klasikinių burokėlių ir morkų salotų variacija, rašo „Focus”. O vinaigretė aktuali būtent dabar, ypač tiems, kurie pasninkauja.
Vinaigretė
Ingredientai:
- bulvės – 4 vnt;
- burokėliai – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- rauginti agurkai – 2 vnt;
- rauginti kopūstai – 80 g;
- vienas svogūnas;
- žaliųjų žirnelių – 0,5 skardinės;
- 2 skiltelės česnako;
- garstyčių – 1 valgomasis šaukštas;
- marinuoti kaparėliai – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinio aliejaus, vienos citrinos sulčių.
Paruošimas:
- Bulves, burokėlius ir morkas išvirkite arba iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
- Supjaustykite kubeliais bulves, morkas, marinuotus agurkus ir burokėlius. Salotinėje sumaišykite pjaustytas daržoves, svogūnus, raugintus kopūstus, pusę skardinės žaliųjų žirnelių. Ir įdėkite kaparėlių, kurie suteiks užpilams pikantiškumo.
- Labai smulkiai supjaustykite česnaką ir kartu su garstyčiomis įpilkite į augalinį aliejų. Gerai išmaišykite ir šiuo aromatizuotu aliejumi užpilkite vinegretą.
- Jei svogūnai per kartūs, užpilkite juos karštu vandeniu ir palaikykite minutę, o tada užpilkite lediniu vandeniu.