Gelbsti nuo peršalimo ir stiprina imunitetą: vitaminų salotų receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Salotas galima patiekti iš karto, kai tik jos išverdamos.

Ne sezono metu ir sergant peršalimo ligomis imunitetą sustiprinti padės salotos su burokėliais, žirneliais ir marinuotais agurkais. Populiaraus kulinarinio tinklaraščio „Skanūs receptai kiekvienai dienai” autorė pasidalijo šio paprasto, bet labai skanaus patiekalo receptu. Šias salotas labai lengva paruošti ir jos pasirodo neįtikėtinai apetitiškos.

Vitaminų salotos

Sudedamosios dalys:

  • raudonieji burokėliai – 750 gr;
  • žirniai – 300 g;
  • marinuoti agurkai – 300 g;
  • lydytas sūris – 280 g;
  • prieskoniai: pipirai, druska – pagal skonį;
  • majonezo – 5-6 valg. š. l;
  • česnako – 8-10 skiltelių.

Paruošimas:

  1. Burokėlius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Agurkus susmulkinkite tokiu pat būdu, sūrį taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Giliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, įdėkite per presą išspaustą česnaką, pagal skonį druskos ir pipirų, užpilkite majonezu.
  4. Viską gerai išmaišykite ir galite patiekti.

Beje, šias salotas galima ruošti ir šventiniam stalui, nes svečiai įvertins jų pikantišką ir sodrų skonį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"