Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kad ryžiai būtų skanūs, juos reikia tinkamai išvirti.
Virti ryžiai yra vienas populiariausių garnyrų, todėl šeimininkės dažnai juos ruošia. Tačiau ne visi žino niuansą su dangteliu, apie kurį reikia žinoti.
Kad ryžiai būtų skanūs, juos reikia tinkamai išvirti, tačiau pirmiausia kruopas reikia nuplauti, o tada išvirti. Tačiau dažnai kyla klausimas – ar verdant ryžius būtina uždaryti puodo dangtį?
Daugelis rekomenduoja kruopas virti uždarame puode. Tačiau tuomet iškyla problema: vanduo po dangčiu ima putoti ir išteka iš puodo. Todėl dažnai dangtis atidaromas, tačiau dėl to ryžiai gali būti sausi.
Ką daryti tokioje situacijoje?
Iš tiesų ryžius geriau virti uždarame puode, o norint išvengti virimo problemų, geriausia naudoti daugiafunkcinę viryklę.
Jei neturite daugiafunkcinės viryklės, pasirinkite tokį puodą, kuriame būtų pakankamai vietos vandeniui užvirti, putoms susidaryti ir garams išeiti kruopoms išbrinkus. Svarbu pasirinkti puodą storu dugnu ir sienelėmis, kad nepriliptų.
Taip pat svarbu išlaikyti tinkamą kruopų ir vandens santykį, kad ryžiai būtų trapūs, o ne sausi ar pervirę.