Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Toliau skaitykite, kaip paruošti tingus meduolių pyragas
Klasikinio medaus pyrago gaminimas užima šiek tiek laiko, o ne visada norisi virtuvėje praleisti pusę dienos. Tačiau yra išeitis – paruošti tinginį medaus pyragą, kuris paruošiamas paprastai ir suvalgomas labai greitai. RBC-Ukraina pasakoja, kaip pasigaminti tinginio medaus pyragą, remdamasi virėjos Julijos Ševčiuk „YouTube” kanale pateiktu receptu.
Receptas
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis
- Medus – 100 g
- Sviestas – 100 g
- Soda – 1 šaukštelis.
- Druska – žiupsnelis
- Grietinė – 500 ml
- Cukraus pudra – 100 g
Paruošimas:
- Nuolat maišydami ant silpnos ugnies ištirpinkite medų. Suberkite sodą ir gerai išmaišykite. Porą minučių palaikykite ant ugnies, kad mišinys įgautų karamelės spalvą. Sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui atvėsti
- Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius su druska. Toliau plakite ir dalimis suberkite cukrų. Kai jis visiškai ištirps, supilkite medaus mišinį ir viską išplakite.
- Persijokite miltus ir suberkite juos į mišinį. Išmaišykite tešlą plaktuvu. Štai ir viskas, jūsų pyrago mišinys paruoštas.
- Paimkite kepimo formą, dugną išklokite pergamentu. Padalykite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną jų kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti.
- Sumaišykite grietinę su cukraus pudra. Kremu aptepkite 3 pyragėlius, sudėkite vieną ant kito. Kremu aptepkite torto šonus. Ketvirtąjį tortą sutrupinkite ir trupiniais apibarstykite medaus torto viršų ir šonus.