Iliustracija / nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kad blynų skonis būtų sodrus, į tešlą būtinai reikia įdėti sviesto.
Sakydami, kad pirmas blynas yra nesėkmingas, jie nepastebi, kad antras blynas taip pat gali būti nesėkmingas, kaip, deja, ir trečias, ir visi kiti. Tačiau yra keletas paslapčių, dėl kurių blynai ant pieno bus tobuli ir visada sėkmingi.
Kaip pagaminti sėkmingus blynus: paprastos paslaptys
Štai ką turėtų žinoti šeimininkės:
- Kad blynai ant pieno pavyktų, būtina teisingai apskaičiuoti kiaušinių skaičių. Vienam litrui pieno turi tekti nuo dviejų iki penkių kiaušinių, o su minimaliu kiaušinių skaičiumi blynai bus labai minkšti, tačiau gali kilti sunkumų juos apverčiant. Blynai su penkiais kiaušiniais bus elastingi, tačiau atvėsę gali tapti standūs;
- degančių blynų priežastis – cukraus perteklius tešloje. Kad taip nenutiktų ir tešla būtų minkšta, į litrą pieno įpilkite porą šaukštų riebios grietinės;
- Kiaušinių plakti nebūtina, nes taip suardoma jų struktūra. Tiesiog plakite juos plaktuvu, kol jie taps vientisi ir putojantys.
Tai pagrindinės tobulų blynų tešlos paruošimo paslaptys, bet, žinoma, ne visos.
Ką dėti, kad blynai būtų tobuli
Soda nėra būtinas ingredientas blynams su pienu, tačiau ji padaro tešlą minkštesnę ir prideda smulkių burbuliukų. Be to, ji taip pat panaikina rūgštingumą.
Pieną reikia naudoti kambario temperatūros, ir nebūtina iš karto supilti visą pieną arba iš karto supilti visus sausus ingredientus – jie kaitaliojami ir kruopščiai išmaišomi.
Kad blynų skonis būtų sodrus, į tešlą būtinai reikia įdėti sviesto. Jo turėtų būti gana daug, antraip blynai bus sausi ir prilips prie keptuvės. Tačiau negalima jų apversti, nes kitaip blynai bus per daug riebūs.
Ar galima kepti blynus vienu metu
Galima, bet nepatartina. Svarbu leisti tešlai pastovėti, nes miltuose esantis glitimas turi išbrinkti, kitaip ji plyš. Tačiau svarbu suprasti, kad tešlai nereikėtų leisti pastovėti ilgiau nei 20 minučių, optimalus laikas – 10 minučių.
Prieš pradėdami kepti blynus, turėtumėte įpilti verdančio vandens, nes būtent šalta tešla sukelia lipnumą. Dėl karšto vandens tešla tampa elastingesnė.
Kad blynai išeitų tobuli, labai svarbi ir keptuvė – geriausia naudoti blynų keptuvę. Kiekvieną kartą prieš pilant blynus į keptuvę, tešlą reikia šiek tiek pamaišyti.