Šiam patiekalui paruošti galite naudoti ir šviežią bulvių košę, ir nuo pietų ar vakarienės likusias bulves.
Jei nežinote, ką skanaus ir sotaus paruošti pietums ar vakarienei, rekomenduojame pasinaudoti kulinarinio tinklaraštininkės Julijos Simonchuk receptu ir pradžiuginti artimuosius burnoje tirpstančiu troškiniu su mėsa. Jam paruošti užtruksite labai nedaug laiko, o rezultatas jus nudžiugins ir maloniai nustebins.
Užkepėlė su mėsa
Ingredientai: mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa:
- bulvės – 1,5 kg;
- sviesto – 30 g;
- pieno – 100 ml;
- troškinta mėsa – 525 g;
- mocarelos/suluguni sūris – 180 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- aliejaus kepimui;
- druskos – pagal skonį.
Paruošimas:
- Išvirkite bulves, kol suminkštės, sutrinkite jas su sviestu ir pienu. Jei nuo pietų ar vakarienės liko bulvių košės, galite panaudoti ir ją. Nulupkite svogūnus ir morkas, susmulkinkite ir kepkite, kol suminkštės.
- Sudėkite bulvių košę į formą, ją išsklaidykite. Ant viršaus uždėkite svogūnus ir morkas.
- Kitas sluoksnis – mėsos sluoksnis. Troškinį tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Ant viršaus – dar šiek tiek bulvių, kaip parodyta vaizdo įraše, ir viską apibarstykite tarkuotu sūriu, kuris gerai išsilydo. Siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių, kol sūris išsilydys. Paprastas ir skanus patiekalas paruoštas!