Blyneliai bus ploni ir neplyš: šefas atskleidžia tobulos tešlos paslaptį

Skanių blynų namuose galite pasigaminti iš penkių ingredientų

Ploni blyneliai ant pieno išeis tobuli ir nesuplyš, jei laikysitės paslapčių, kuriomis pasidalijo australų ir britų virtuvės šefas Johnas Torode’as.

Ekspertas laidai „This Morning” papasakojo, ką reikia daryti, kad nesusidarytų perkepę ar pernelyg ploni skanėstai. Virtuvės šefo paslaptis paskelbė laikraštis „Express”.

Labai svarbus niuansas yra tas, kad šviežiai pagamintos tešlos nereikėtų naudoti iš karto. Pasak Thoroud, jei tešlai nebus leista „pailsėti”, miltai nespės įsigerti, o skanėstai išeis labai ploni. Vadinasi, tvirtai nusprendę gaminti blynus – užminkykite tešlą, atidėkite ją kelioms minutėms į šalį, o per tą laiką paieškokite popierinių rankšluosčių. Jų prireiks, kad gaminiai būtų elastingi, ne per daug iškepę.

Puikūs blyneliai ant pieno – šefo receptas

Ingredientai: 1:

  • Vištienos kiaušinių reikia 3 vnt.
  • Išsijotų miltų – 100 gramų.
  • 150 mililitrų pieno.
  • Taip pat reikės šiek tiek druskos (maždaug žiupsnelio).
  • Idealioje blynų tešloje taip pat yra šaukštelis augalinio aliejaus. Dar kelių šaukštų šio aliejaus prireiks kepimui.

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus suberkite į dubenį ir suplakite. Įsitikinkite, kad gausite vientisą masę. Perkoškite ją per sietelį ir palikite 5 minutes ramybėje.
  2. Pasak virėjo, kad skanėstai nebūtų per daug apskrudę, keptuvę reikėtų ne užpilti augaliniu aliejumi, o patepti augaliniu aliejumi, užteptu ant virtuvinio popierinio rankšluosčio. Atkreipkite dėmesį, kad keptuvę, ant kurios ruošiatės kepti patiekalą, turėtumėte patepti įkaitinus.
  3. Kai keptuvė bus įkaitusi, atsargiai supilkite į ją tešlą, tolygiai paskirstydami ją ant dangos. Kepkite skanėstą ant mažos ugnies. Torode pažymėjo, kad susiraukšlėję blyno kraštai jums „signalizuos”, kad laikas jį apversti ir kepti iš kitos pusės, kol paruduos.

Puikius kreminius blynus ant pieno ir verdančio vandens su duobutėmis galima pasigaminti iš kiaušinių, druskos, cukraus, sijotų miltų, pieno, augalinio aliejaus (rafinuoto) ir verdančio vandens. Kulinarai pataria daryti taip – cukrų ir druską išplakti su kiaušiniais ir įberti tiek miltų, kad gautųsi neskysta masė, tada pamažu supilti pieną ir viską išmaišyti. Masė turi būti tiršta. Po to ten reikia pasiųsti šiek tiek augalinio aliejaus ir leisti tešlai pailsėti.

Po kelių minučių supilkite verdantį vandenį ir maišykite tešlą, kad susidarytų burbuliukai. Įpylus verdančio vandens, masė turi būti skysta.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"