Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Bulvės su švarku mikrobangų krosnelėje paruošiamos maždaug per dešimt minučių.
Bulvių košė yra paprastas ir skanus garnyras, kurį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba kartu su baltymais.
Tačiau daržovių virimas gali užtrukti gana ilgai, o vanduo ištraukia dalį skonio. Kur kas geriau virti bulves su švarku orkaitėje, tik ne visi tokią orkaitę turi. Todėl galite pabandyti gaminti bulves su švarku mikrobangų krosnelėje. Kaip rašoma tiesiog receptuose, bulvių su švarku kepimui orkaitėje reikia 75 % daugiau laiko nei gaminant šį patiekalą mikrobangų krosnelėje. Dar vienas neginčijamas pliusas yra šios daržovės viduje esanti tekstūra gaminant tokiu būdu. Dėl virimo garuose ji būna puresnė ir minkštesnė.
Prieš ruošdami bulves bulvytėje, turite susirūpinti šakninės daržovės veislės pasirinkimu. Geriausiai šiam tikslui tinka „Russet”. Verta turėti omenyje, kad mikrobangų krosnelėje, kurios galia 1000 vatų, gaminimas užtruks apie 10 minučių, tačiau jei ji yra mažesnio ar didesnio galingumo, laikas gali pasikeisti. Tam įtakos turės ir daržovės dydis bei tai, ar ji sena, ar jauna.
Bulvių košė – receptas be orkaitės
Ingredientai:
- bulvės;
- alyvuogių aliejus;
- druska;
- tarkuotas čederis;
- grietinė;
- sviestas;
- žalieji svogūnai.
Paruošimas:
- Kruopščiai nuplaukite daržoves ir iš visų pusių pradurkite jas šakute. Tada sudėkite jas į lėkštę ir 8-12 min. kepkite mikrobangų krosnelėje.
- Jei norite, kad bulvės turėtų traškią plutelę, reikia jas patepti alyvuogių aliejumi ir paskrudinti orkaitėje arba orkaitėje – kito būdo nėra.
- Tada karštas daržoves perpjauname per pusę ir vidų apibarstome sviestu, sūriu, grietine arba žaliaisiais svogūnais – pasirinkite patys. Tada pagal skonį pagardiname prieskoniais.
Tokias bulves šaldytuve galima laikyti iki trijų dienų.