SSRS parduotuvėje jų nebuvo galima nusipirkti, tačiau kiekviena namų šeimininkė žinojo receptą: minkšti kozinaki iš sėklų.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kozinaki labai greitai pagaminami, jiems reikės vienos keptuvės.

Kozinaki – tai skanus skanėstas, gaminamas iš įvairių rūšių sėklų ir riešutų, kartais pridedant džiovintų vaisių. Paprastai jų galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau geriausia juos pasigaminti patiems namuose. Taip išsaugosite nuostabų medaus skonį ir mėgausitės šviežiais saldumynais, rašo UNIAN. Paaiškėjo, kad tai nėra taip jau sudėtinga.

Kozinaki iš sėklų – paprastas receptas

Kozinaki namuose paruošti labai lengva ir paprasta. Svarbu paruošti visus produktus ir veikti greitai.

Sudedamosios dalys:

  • 400 g saulėgrąžų sėklų;
  • šeši šaukštai cukraus;
  • du valgomieji šaukštai medaus;
  • augalinio aliejaus riebalams ištepti;
  • pergamentas.

Paruošimas:

  1. Pereikime prie to, kaip pasigaminti kozinaki. Pasverkite visus produktus. Svarbu atsižvelgti į tai, kad sėklos turi būti skrudintos, o ne žalios.
  2. Pergamentą iš anksto supjaustykite vienodais kvadratėliais. Abu iš vienos pusės patepami augaliniu aliejumi. Tai būtina, kad kozinakiai nesuliptų, kai juos dedame ant vieno lakšto ir uždengiame kitu.
  3. Kepti geriau ketaus arba geležies induose. Nenaudokite tokių, kuriuos lengva subraižyti ar pažeisti, pavyzdžiui, su nelimpančia danga.
  4. Į keptuvę supilkite cukrų ir įdėkite medaus. Kaitinkite juos ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol cukrus ištirps. Maišykite silikonine mentele, kol mišinys įgaus karamelės spalvą.
  5. Tada supilkite sėklas ir intensyviai maišykite, patogiau tai daryti šaukštu. Įsitikinkite, kad karamelė padengia visus branduolius. Svarbu viską atlikti greitai – rekomenduojama suspėti per porą minučių.
  6. Iš karto perkelkite karamelizuotus branduolius ant aliejumi patepto pergamento ir išlyginkite paviršių. Nelaukite, kol atvės, antraip masė sukietės.
  7. Uždenkite antru sviestiniu popieriumi pateptu lakštu, sviestu į apačią, ir išlyginkite masę kočėlu. Tada atsargiai pakelkite pergamentą ir peiliu padarykite pjūvius, pažymėdami būsimųjų kozinukų formą. Taip bus lengviau juos sulaužyti į porcijinius gabalėlius, kai jie sukietės.

Juos geriau laikyti sandariame inde. Šie kozinaki yra pagrindinio lygio receptas. Jį galite pasunkinti pridėdami sezamo sėklų, moliūgų sėklų, spanguolių ar smulkintų graikinių riešutų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - "Pasaka"