Net šis paprastas patiekalas turi savų gudrybių, dėl kurių bulvės taps daug skanesnės.
Atrodytų, kad nėra nieko sudėtingo tiesiog išvirti bulves. Tačiau net ir šis paprastas procesas turi savų gudrybių, dėl kurių patiekalas bus daug skanesnis.
Žinoma, bulves galite tiesiog išvirti. Ir šį patiekalą galite paversti tikru kulinarijos šedevru, kurį ne gėda patiekti net ant stalo svečiams. Štai ką reikia įdėti į bulves, kol jos verda.
Gaminimo procesas nėra sudėtingas. Pirmiausia bulvės nuplaunamos, nulupamos, supjaustomos gabaliukais (ne labai mažais, kad daržovė nevirstų bulvių koše). Po to ji užpilama šaltu vandeniu ir dedama ant viryklės.
Nepamirškite bulvių iš karto pasūdyti.
O dabar atėjo eilė slaptajam ingredientui, kuris paprastų bulvių skonį pavers kulinariniu šedevru. O tai – viena nulupta česnako skiltelė. Prieš tai ją lengvai paspauskite, kad ji „suteiktų” patiekalui aromatą ir skonį.
Išvirus bulvėms, česnaką galima tiesiog išmesti.
Be česnako, gabaliukais virtas bulves „mėgsta” lauro lapas (įdėkite tik 1-2 lapelius, kad nesugadintumėte skonio), pusė svogūno, žirneliai juodųjų pipirų.
Visi šie ingredientai po virimo taip pat siunčiami į šiukšlių dėžę. Tačiau kokį skonį ir aromatą jie suteikia daržovėms!
Kad jau išvirtos bulvės būtų dar skanesnės, virėjai rekomenduoja į jas įdėti gabalėlį sviesto, kuris turėtų ištirpti nuo aukštos temperatūros, smulkiai supjaustytų krapų ir išspausto česnako. Toks receptas tikrai vertas restorano meniu.