Žuvėdros bus puikus priedas prie bet kokių bulvių ir išeis ne tik pigiau nei pirktos parduotuvėje, bet ir daug skanesnės bei aromatingesnės.
Namuose marinuokite gelsves, kurios dėl svogūnų ir prieskonių gaunasi saikingai sūrios ir pikantiškos.
Gepardai bus puikus priedas prie bet kokių bulvių ir išeis ne tik pigiau nei pirkti parduotuvėje, bet ir daug skanesni bei aromatingesni.
Receptas
Ingredientai:
- Žuvėdros 500 g
- vanduo 500 g
- svogūnas 1 vnt.
- kalendros sėklos 3 vnt.
- lauro lapai 2 vnt.
- kvapieji pipirai 3 vnt.
- juodieji pipirai 5 vnt.
- 9 % acto 1,5 valgomojo šaukšto.
- druska 1,5 valg.
- augalinis aliejus 2 valg.
Paruošimas:
- Puode užvirinkite vandenį, suberkite kalendrą, lauro lapą, kvapiuosius pipirus, pipirų grūdelius, druską ir pavirkite kelias minutes. Atvėsinkite, tada supilkite actą ir augalinį aliejų.
- Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Iš anksto atšildykite gaubtagyvius, nupjaukite galvas, išpjaukite pilvus, pašalinkite vidų ir juodą plėvelę. Nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Sudėkite gaubtagyvius į stiklinį indą, tolygiai uždengdami žuvies sluoksnius su svogūnais, ir užpilkite marinatu. Sandariai uždenkite maistine plėvele ir 24 val. padėkite į šaldytuvą.
Tokią žuvį šaldytuve galima laikyti dvi savaites.